AcasăPoliticaNegocieri PSD - PNL. Marcel Ciolacu NU se lasă: „Negocierile, conform ponderilor...

Negocieri PSD – PNL. Marcel Ciolacu NU se lasă: „Negocierile, conform ponderilor parlamentare” – VIDEO

Ședință importantă, la nivelul conducerii social-democrate, în privința negocierilor cu PNL-ul, pe tema unei eventuale intrări la guvernare.

Peste mai puțin de o oră ar urma să înceapă ședința Consiliului Politic Național, în cadrul căreia mai-marii PSD vor avea discuții esențiale.

Întrebat, luni dimineață, dacă ar putea PSD-ul să renunțe la funcția de premier, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu am luat în discuție nicio funcție”. „Încă suntem în marja programului de guvernare să vedem dacă colegii mei decid să facem aceste negocieri sau nu”, a completat liderul PSD.

Pe de altă parte, Ciolacu a menționat că „negocierile nu pot să fie altfel decât conform ponderilor parlamentare. Eu nu am auzit de alt fel de negocieri decât cele pe ponderi. Repet – (…) eu nu cunosc altfel de negocieri politice decât pe ponderi, cu adevărat pe rezultatele alegerilor generale, nu pe sondajele de opinie”.

Liderul PNL Iași: Consider că trebuie să continuăm cu USR

În orele următoare și liberalii au programată o ședință importantă – Biroul Politic Național – în care ar putea decide dacă merg pe varianta unei guvernări cu social-democrații sau pe cea a refacerii coaliției, cu USR-ul. Zilele trecute, pe fondul discuțiilor avute de către delegația liberală cu cea a PSD-ului, după flexibilizarea mandatului de negociere decis la nivelul conducerii PNL, liderul PNL Iași transmisese un mesaj cât se poate de clar. ”Nu spun de ce varianta cu PSD nu este bună. Istoria ne-a demonstrat asta.

Astăzi, suntem într-un moment în care trebuie să cântărim bine direcția în care mergem.
Negocierile cu partidele democratice sunt un lucru firesc, dar ele trebuie să aibă loc într-un mediu în care condiționările absurde nu încap.

În politică, trebuie să luăm în considerare mereu ce e bine pentru țară şi nu să plătim polițe.

De aceea, consider că trebuie să continuăm cu USR, pentru că prima opțiune a noastră, a Partidului Național Liberal trebuie să fie refacerea coaliției de centru-dreapta”, transmisese Alexandru Muraru, via Facebook, în 6 noiembrie.

De asemenea, deputatul Cristian Băcanu transmisese, pe aceeași rețea de socializare, în 5 noiembrie, că „Singura opțiune reală pe care Partidul Național Liberal o are este refacerea coaliției PNL – USR – UDMR. Nu am niciun dubiu și, orice alt traseu ar avea un efect catastrofal asupra relației pe care noi o avem cu electoratul nostru.”

282 afisari

5 COMENTARII

  1. Corectie:nici macar in cipilica nu va daore de electoratul vostru.Intr-un viitor nu prea indepartat nu o sa mai aveti electorat.Eventual niste caini vagabonzi,dar ma indoiesc ca o sa fie si astia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Corectie:nici macar in cipilica nu va doare de electoratul vostru.Intr-un viitor nu prea indepartat nu o sa mai aveti electorat.Eventual niste caini vagabonzi,dar ma indoiesc ca o sa fie si astia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Toată poziția unor liberali, care doresc continuarea guvernării cu USR, arată că de fapt se dorește instaurarea treptată a unei dictaturi liberalo-useriste în România. De reamintit cum DJ Stelică a dorit să-l scoată din schema numirilor de procurori pe Johannis (nu mai este valabilă lozinca: „Jos labele de pe justiție?), pregătindu-i-se și un dosărel după moda cu Băsescu, lucru de care Ciolannis este speriat rău. Dacă Băse a fost atacat prima dată prin fratele său, la Ciolannis este vorba de Carmencita, lucru care l-ar distruge.

  4. @ Care o vreți bă pă Gorghiu primă ministră , că știe și cu politicienii și cu bancherii, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger