AcasăPoliticaȘedință crucială la PNL. Liberalii tranșează soarta lui Voiculescu. Premierul, marele absent!

Ședință crucială la PNL. Liberalii tranșează soarta lui Voiculescu. Premierul, marele absent!

PNLȘedință crucială la PNL. Liberalii tranșează soarta lui Voiculescu. Premierul, marele absent! / foto: Digi 24

Este război în coaliția de guvernare din cauza ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Liberalii cer demisii după scandalul de la Spitalul Foișor. Vizat este și șeful DSU, Raed Arafat.

Liderii PNL s-au reunit luni într-o ședință a Biroului Executiv, la ora 10.00, înainte de ședința coaliției, în care este de așteptat să fie discutate cele mai recente tensiuni dintre partenerii de guvernare. Tot mai multe voci din rândul liberalilor vor demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii. Aceștia susţin că „gafele” lui Vlad Voiculescu, în special cea legată de evacuarea pacienţilor de la „Foişor”, în toiul nopţii, au umplut paharul şi cer măsuri urgente.

Demisia lui Voiculescu, în ograda USR

Președintele PNL Ludovic Orban pasează decizia revocării lui Voiculescu în interiorul USR-PLUS. Acesta a precizat din prima că decizia privind demiterea unui ministru, în acest caz a lui Vlad Voiculescu, stă la Florin Cîţu. Apoi a cerut să nu se insiste pe subiectul Vlad Voiculescu, pentru că Florin Cîţu nu este la şedinţă, fiind prins cu câteva întâlniri importante. „Atunci când se umple paharul nu ne dăm în lături de la acţiune. Răspunderea pentru menţinerea lui Vlad Voiculescu aparţine exclusiv USR”, a completat preşedintele PNL, potrivit unor surse participante la şedinţă, citate de Adevărul.

Premierul Florin Cîțu nu participă la această ședință. Acesta s-a arătat nemulțumit de felul în care a fost gestionată criza de paturi de la Spitalul Foișor și a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că așteaptă demisii, dacă mai există onoare.

„Este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniştrii: transparenţă, coerenţă, profesionalism. Aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, a fost mesajul lui Florin Cîțu transmis duminică seara. În schimb, USR-PLUS nu vrea să audă sub nicio formă de revocarea ministrului.

Se cere și demisia lui Arafat

Pe de altă parte sunt lideri PNL care cer și schimbarea lui Raed Arafat din fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență. Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, s-a arată indignat de intervenţia de la Spitalul Foișor şi l-a somat pe Raed Arafat să se prezinte luni cu un raport detaliat legat de acţiunea de vineri seară.

„Sincer, eu m-am cam saturat de domnul Raed Arafat, nimeni nu e de neînlocuit (…) Raed Arafat nu stă la putere pentru că e Arafat, ci pentru că noi îl ținem la putere, deci trebuie să vină și să dea răspunsuri, iar cu mine nu se va juca. Așa cum am ieșit în stradă pentru el, așa voi ieși și împotriva sa. Eu îi spun din start că luni trebuie să se prezinte cu un raport clar legat de ce s-a intamplat. Eu nu vreau ca PNL să coboare în ochii alegătorilor din cauza unora care nu își înțeleg menirea.”, a declarat europarlamentarul.

author avatar
Andreea Vlad
266 afisari

4 COMENTARII

  1. declaratii inutile pt ca dupa a zis ca ei trebie sa duca mandatul la final , ca vor face pace doar sa stea la putere si sa aiba doar vorbe despre cum si ce si bla , bla !!!!!!!!pe astia doar strada care sa stea pe la portile lor cu zilele ii vor da jos si asa va fi!!!!!!!!!

  2. Trebuia lasat Tataru la razboi nu schimbi cu incepatori, nestiutori sau prosti praf tamaie ca Voiculescu. Asa in scurt timp vor ajunge la anticipatele din cauza presiunii oamenilor care vor cere demisia premierului pana la urma chiar a prezidentului care se ascunde și el.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger