AcasăPoliticaSecretar de stat din MTS, prins pe picior greșit la volan. A...

Secretar de stat din MTS, prins pe picior greșit la volan. A demisionat. Vicepremierul, reacție-fulger

Secretar de stat din MTS, prins pe picior greșit la volan. A demisionat. Vicepremierul, reacție-fulger (sursa foto: capital.ro)

Un secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, condus de către Eduard Novak, a renunțat la funcția pe care o ocupa în cadrul instituției, după ce a fost prins pe picior greșit de către polițiști, în timp ce se afla în trafic. Și anume la volan, după ce băuse.

Însuși oficialul demisionar a anunțat, vineri, ce s-a întâmplat și ce pas a făcut după ce a fost oprit de poliție, susținând că își asumă răspunderea pentru ce a făcut.

Oltean Csongor a transmis, pe Facebook, următorul mesaj: ”Azi (vineri-n.n) dimineață am fost oprit de poliție fiind sub influența alcoolului. Nu am nici-o scuză, îmi asum răspunderea pentru fapta mea. Comportamentul iresponsabil este incompatibil cu funcția publică și nu doresc să transmit un mesaj greșit tinerilor. Drept urmare, primul lucru azi dimineață a fost să-mi depun demisia din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.”

Reacția vicepremierului Kelemen Hunor

Totodată, vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, a comentat pe scurt situația, anunțând că a trimis deja premierului Cîțu demisia secretarului de stat.

”Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Oltean Csongor a fost oprit de poliție fiind sub influența alcoolului. În urma acestui incident el și-a depus demisia, pe care am acceptat-o, și i-am transmis-o premierului”, a comunicat Kelemen Hunor, pe aceeași rețea de socializare.

Totodată, politicianul aflat în postura de vicepremier în cadrul Executivului condus de către Florin Cîțu a punctat, tranșant, că o astfel de abatere nu poate fi acceptată. ”Gestul lui Oltean Csongor este inacceptabil, el și-a asumat răspunderea pentru acesta. Nu intenționăm să facem alte comentarii în acest caz”, a conchis Kelemen Hunor.

Abia ce împlinise 100 de zile în funcție

sursa foto: Oltean Csongor/Facebook

E de menționat faptul că joi după-amiază, până să ajungă să fie protagonistul acestui episod, Oltean Csongor anunța, pe aceeași rețea de socializare, că în perioada următoare avea în plan să prezinte un soi de bilanț al activității sale la MTS, după mai bine de trei luni de la instalarea sa în postura de secretar de stat.

”De 100 de zile sunt secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului din partea UDMR. Veți putea citi despre activitatea mea în următoarele zile aici pe pagina mea oficială”, scrisese tânărul politician, pe 3 iunie.

Din câte se vede, însă, lucrurile s-au mai schimbat între timp.

287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger