AcasăPoliticaSe trece la renumăratea voturilor la Sectorul 5 din Capitală. Reacția deputatului...

Se trece la renumăratea voturilor la Sectorul 5 din Capitală. Reacția deputatului Cristian Băcanu

Primăria Sectorului 1 nu este singurul caz în care candidații au acuzat contracandidații de furt de voturi.

Un slt scandal uriaș a izbucnit și la sectorul 5, unde candidatul PNL şi USR-PLUS, Cristian Băcanu face acuzați extreme de grave.

El  a spus că va face plângere penală împotriva reprezentantului PSD pentru suspiciuni de fraudare a votului.

El a spus că, de exemplu, „92 voturi PNL la consiliul local şi 63 la General într-o secţie. Cine votează PNL la Consiliul Local votează la fel şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nu poţi avea diferenţe de 30% la consilii. Pur şi simplu nu se poate”.

Argumente șocante ale candidatului Cristian Băcanu

„Am solicitat renumărarea totală la Sectorul 5! În urma analizei realizate de grupul de lucru format ieri de echipa mea din PNL, am identificat suspiciuni privind existenţa unei fraude la votul din sector. De exemplu, 92 voturi PNL la consiliul local şi 63 la General într-o secţie. Cine votează PNL la Consiliul Local votează la fel şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nu poţi avea diferenţe de 30% la consilii. Pur şi simplu nu se poate”, a scris Cristian Băcanu marţi pe Facebook.

„Un alt exemplu, eu iau 46 voturi la altă sectie 863, PNL ia 84 voturi la Consiliul Local iar USR-PLUS ia 30 de voturi. Sociologic, nu pot lua doar 30% din votul politic. Sunt zeci de secţii în situaţia asta. Suspiciunea este serioasă. Vom formula şi Plângere penală!”, a completat Băcanu.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone are cel mai bun scor în cursa pentru Primăria Sectorului 5, respectiv 27,25%.

El este urmat de candidatul PNL USR PLUS Cristian Băcanu, cu 24,84%.

Miercuri, a treia zi de scandal de la Sectorul 5, deputatul Cristian Băcanu a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care spune că nu vrea să lase țara „la dispoziția clanurilor mafiote”.voturi

 

Mesajul lui Cristian Băcanu înainte de decizia BES

„Azi la ora 15.00 a început şedința Biroului Electoral în care se va decide soarta alegerilor de la Sectorul 5. Orice ar fi, lupt alături de colegii mei din PNL Sector 5 până la capăt!

Este inadmisibil să lăsăm soarta democrației din România la dispoziția clanurilor mafiote, a unor condamnați şi a unor hoți care i-au furat efectiv pe cetățenii din Sectorul 5 timp de zeci de ani.

Am stat în stradă în 2015 la protestele de după Colectiv, în 2017 după OUG 13 dar şi la 10 august 2018. Ce am spus atunci, rămâne valabil şi azi: nepăsarea şi tăcerea nasc monştri! Schimbarea şi lupta contra membrilor crimei organizate deghizați în politicieni este în puterea noastră. Nu uitați niciodată, noi cei buni şi corecți suntem mai mulți decât ei!”, a scris Cristian Băcanu pe Facebook.

author avatar
Eli Dan Davidescu
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger