AcasăPoliticaSe teme Cîțu că va pierde șefia PNL? „Schimbarea mea din funcţie...

Se teme Cîțu că va pierde șefia PNL? „Schimbarea mea din funcţie va fi…”/ Cum i se pare fostului premier că merge guvernarea – VIDEO

Se teme Cîțu că va pierde șefia PNL? „Schimbarea mea din funcţie va fi...”/ Cum i se pare fostului premier că merge guvernarea - VIDEOSe teme Cîțu că va pierde șefia PNL? „Schimbarea mea din funcţie va fi...”/ Cum i se pare fostului premier că merge guvernarea - VIDEO (sursa foto: facebook)

Fostul premier pare să excludă o eventuală schimbare a sa din fruntea PNL-ului – cel puțin până la următorul congres, ce va avea loc, din câte a punctat Florin Cîțu, peste trei ani. Și anume în 2025.

Întrebat, marți seară, într-o emisiune TV, despre faptul că se vorbește că s-ar putea ca, prin primăvară, să se ajungă la un congres, liderul PNL a răspuns cu o tentă ironică: „Cred că vorbesc cei care nu au trecut prin Congres anul trecut. Mai sunt câţiva care nu au trecut prin Congresul de anul trecut şi poate l-au pierdut şi au o nostalgie aşa de… doar dacă vrem să ne batem joc de munca colegilor noştri din Guvern, de munca colegilor noştri, atunci putem să facem aşa ceva”.

Cîțu a adus în discuție rezultatul Congresului din septembrie anul trecut – când, după cum se știe, a fost votat în fruntea PNL-ului, învingându-l pe Ludovic Orban, care, între timp a și părăsit formațiunea liberală, înființând un alt partid. „În acest moment, Partidul Naţional Liberal are o conducere aleasă cu 60% dintre voturi, o conducere care a negociat lucruri ok, zic eu, am făcut această coaliţie, (…) PNL este la guvernare în continuare şi va fi la guvernare până în 2024. A, că sunt detalii, că sunt lucruri de detaliu pe care trebuie să îmbunătăţim cu toţii, asta este altceva.

Dar, dacă ne uităm la ceea ce doreşte Partidul Naţional Liberal este să implementăm ceea ce le-am spus românilor, să menţineam această politică liberală până în 2024 când sunt alegeri şi asta face această conducere în acest moment”, a declarat Florin Cîţu, marţi seară, la TVR 1.

Actualul lider PNL a părut să excludă o variantă a schimbării sale din funcție în acest an. „Schimbarea mea din funcţie va fi la următorul congres, în 2025”, a afirmat Cîțu, răspunzând unei întrebări a moderatoarei.

Cîțu: Guvernarea, până acum, merge bine

Totodată, liderul PNL a făcut referire și la situația guvernării, cu accent pe compromisul făcut ca liberalii să guverneze alături de PSD. „Guvernarea, până acum, merge bine. (…) Acum, mai sunt astfel de postări care au pe final câteva ironii care nu ar trebui să fie, dar, în rest, acest compromis, care a fost făcut pentru a crea o stabilitate într-un moment dificil pentru România şi a avea o majoritate în Parlamentul României, deocamdată funcţionează. Este exact cum mă aşteptam să fie un compromis.

După cum vedeţi, sunt declaraţii şi de o parte, şi de alta, fiecare încearcă să îşi păstreze, e adevărat, electoratul, dar eu aş spune că nu suntem într-o campanie electorală, acum sunt mai importanţi românii şi măsurile pentru români”, a susținut Cîțu.

Cum se înțelege cu premierul Ciucă

Referitor la succesorul său în fotoliul de premier, Nicolae Ciucă, Cîțu a susținut că „este o relaţie foarte bună, Nicu este un coleg, un liberal şi un premier care îşi face treaba foarte bine”.

Liderul PNL declară că vrea ca actualul premier să-și pună „amprenta” asupra guvernării. „Nu vreau să influenţez nici modul de a lua decizii, avem stiluri diferite, dar este premierul Partidului Naţional Liberal, este un om cu care am lucrat în două guverne şi am lucrat bine cu el. Deci avem o relaţie strânsă, (…) dar vreau să-şi pună propria amprentă pe această guvernare. (…) Să fie decizii cu care el să fie confortabil pentru că nu este uşor să ai un guvern în care ai totuși două partide cu doctrine diferite”, a afirmat Cîţu.

269 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger