AcasăJUSTIȚIESe strange lațul: Senatul anunță că analizează cererea DNA de ridicare a...

Se strange lațul: Senatul anunță că analizează cererea DNA de ridicare a imunității lui Florin Cîțu!

Biroul permanent al Senatului a decis luni, 27 noiembrie 2023, ca plenul să discute miercuri solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu.

În prezent senator, Cîțu este acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID.

Comisia juridică are termen tot până miercuri, 29 noiembrie, la ora 10:00, în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea.

Declarația lui Cîțu după ce și-a văzut dosarul

Fostul premier a fost luni, însoțit de doi avocaţi, la Comisia juridică, pentru a-şi studia dosarul.

Fiind senator al României, Cîțu dispune de acest drept.

La iesirea din sală, fostul prim-ministru a precizat că încă analizează acuzațiile care i se aduc.

„Dacă vorbim despre orice alt subiect e perfect. În acest moment încă studiez dosarul. Pot să vă spun că mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru în conformitate cu legislația din România” – Florin Cîțu

Nu este singurul vizat

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joia trecută, 23 noiembrie, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccin anti-COVID.

În altă ordine de idei, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului României în legătură cu necesitatea de a gestiona situația din piața asigurărilor RCA.

Calculele arată că România pierde o sumă de 3 ori mai mare decât „gaura” făcută de achiziția de vaccinuri inutile din cauza ultimelor două falimente de pe această piață.

În ultimele zile se vorbește doar despre ancheta privind achiziția de vaccinuri care  a adus României o „gaură” de 1 miliard de euroDar, nimeni nu a văzut că tunurile financiare date de Euroins și City Insurance au totalizat 3 miliarde de euro, iar în 2 ani nu vedem niciun rezultat al unei anchete DNA.

Citește mai multe despre acest subiect:

„Gaura” lui Cîțu: 1 miliard de euro – „Gaura” falimentelor RCA: 3 miliarde de euro!

author avatar
Mihail Ioan
417 afisari

5 COMENTARII

  1. Nu se strange nimic , totul va fi in stil romanesc , taraganari , mermeleli , prescriptii , uitare , zero . la fel ca multe altele , flota , bechtel , omv , etc

  2. Ha, ce gura aveau cei de la PNL si USR cand a inceput urmarirea penala a lui Buzatu.
    De ce e membru PSD? De ce nu e demis?
    Acu’ Catu nu mai e demis, nici Vladut Voiculescu si nici Mihaila?
    Pai, doar la PSD se aplica?
    Rares Bogdan urla cu manie impotriva PSD.Nu vede parul din curtea sa.Ba chiar zice ca se asociaza cu USR si cu partidul base PMP, ca sa candideze la presedintie.Nu cumva se viseaza presedinte?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri