AcasăPoliticaSe "sparge" familia de la Palatul Victoria? Cîţu vrea să-l pună pe...

Se „sparge” familia de la Palatul Victoria? Cîţu vrea să-l pună pe Barna cu „botul pe labe”

citu-barnaSe "sparge" familia de la Palatul Victoria? Cîţu vrea să-l pune pe Barna cu "botul pe labe"

Liderii coaliţiei de guvernare au intrat în şedinţă la Palatul Victoria, luni după-amiază. De ce? USR-PLUS ar ameninţa că iese de la guvernare. Motivul este desfiinţarea SIIJ.

Aşadar, USR-PLUS ameninţă că dacă SIIJ nu va fi desfiinţată, ci va fi trecută la Parchetul General aşa cum vrea UDMR, va ieşi de la guvernare. În momentul de faţă, liderii coaliţiei discută şi încearcă să ajungă la un acord.

Orban, lăsat pe dinafară

Interesant este că Ludovic Orban nu ar fi ajuns încă la şedinţă. Acesta a fost invitat de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi nu de premierul Florin Cîţu.

În şedinţa coaliţiei ar urma să se discute, pe lângă desfiinţarea SIIJ, şi propunerea PNL pentru funcţia de ministru de Finanţe, după ce Alexandru Nazare a fost revocat de Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîțu a declarat că ”aceste lucruri trebuie discutate și soluția trebuie găsită în Parlamentul României. Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care a desființat SIIJ. Ministerul Justiției trebuie să susțină Parlamentul și coaliția să găsească o soluție pentru a trece peste acest moment”.

Barna a spus că amendamentul UDMR e toxic

Luni, înaintea ședinței de coaliție, Dan Barna a susținut o declarație de presă. Vicepremierul a declarat în fața jurnaliștilor, cu privire la amendamentul UDMR, prin care vrea să mute SIIJ la Parchetul General, că este ”toxic” și ”de neacceptat”.

Acest amendament toxic prin care mută SIIJ la Parchetul General este de neacceptat. Atâta timp cât nu găsim o soluție, o sesiune specială în Parlament este prematură”, a declarat Dan Barna.

author avatar
Andrei Ștefan
756 afisari

2 COMENTARII

  1. UDMR NU JOCA CUM CANTA BARNA SI AI LUI TRADATORI DE TARA.CACITU DE FRIUCA CA PIERDE PUTEREA LE DA TOT CE DORESC.URMARITI MAINE CE LI SE VA OFERI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger