AcasăPoliticaSe spală pe mâini. Cine susține fostul premier Orban că l-a numit...

Se spală pe mâini. Cine susține fostul premier Orban că l-a numit în funcție pe Țuțu, la șefia Romarm

ludovic orbanCe pedepse au primit protestatarii AUR care l-au agresat pe Ludovic Orban. Jandarmii au identificat patru bătăuși

La câteva zile după ce s-a aflat că directorul Romarm, Gabriel Țuțu, a intrat în vizorul DNA-ului, fiind în primă fază reținut, iar apoi plasat sub control judiciar, fostul premier Ludovic Orban a susținut că nu el l-a numit în funcție pe Țuțu, ci ministrul Energiei, de la acea vreme. Care ministru se află și în actualul Executiv, cel condus de către actualul lider al PNL, Nicolae Ciucă. E vorba despre Virgil Popescu.

Întrebat joi seară, la Realitatea Plus, cine l-a numit pe Gabriel Ţuţu în funcţia de director general al Romarm, Ludovic Orban a răspuns că nu el l-a numit, ci ministrul Economiei şi Energiei de la acel moment, care este în prezent ministrul Energiei – Virgil Popescu, potrivit news.ro. „Nu l-am numit eu”, a declarat Ludovic Orban.

Nu au fost singurele întrebări ce i-au fost adresate fostului premier Orban, despre care se știe că a condus și PNL-ul, până să plece din această formațiune politică și să ajungă în fruntea partidului Forța Dreptei. Chestionat, în aceeași emisiune TV, cine l-a susţinut pe Gabriel Ţuţu, fostul premier a răspuns: „Cine l-a numit”.

Acuma, nu este obligatoriu ca cine l-a numit să şi fi ştiut de ce face Ţuţu”, a completat Orban.

Țuțu, acuzat de abuz în serviciu și trafic de influență

DNA-ul îl acuză pe Gabriel Țuțu, director general al CN Romarm SA, de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, trafic de influență în formă continuată și fals intelectual.

În comunicatul transmis în 30 ianuarie, în care se anunța reținerea lui Țuțu pentru 24 de ore – măsură dispusă și în cazul fostului selecționer Victor Pițurcă (acuzat de cumpărare de influență), între timp ambii fiind plasați sub control judiciar – DNA-ul nota următoarele:

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

1. Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).
Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

2. Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, suspectul Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

În schimbul acestor „servicii” suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.
În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei.”

author avatar
Andrei Coman
1.039 afisari

11 COMENTARII

  • ZIARE.COM , UN SITE DE GUNOAIE CE FAC PROPAGANDA POLITICA LAUDAND GUVERNUL CIUCA SI TOTI TRANTORII INCOMPETENTI DIN POLITICA ROMANEASCA , SASUL FIIND PREDILECTIA LOR SI A UNUI BASINOS ANALFABET CE SE DA ELVETIAN CE POSTEAZA SUB PSEUDO. MacGigi, Constant , CH1291 si MULTE ALTE NIK-URI

   SUGETI PÙLA DE COMUNISTI BORATILOR , CU TOT CU ELVETIANUL MacGigi ALIAS 696ganglion , Constant , CH1291 SI CLONELE LU DE HOMALAU PEDERAST
   CU VOI A FACUT CEAUSESCU DICTATURA CU VOI DE LA ” SCANTEIA ” SI ACUM CU CEI DE LA ZIARE.COM
   CENZURATI FUTU-VA IN GURA DE COMUNISTI ZOAIE.COM

   ROMANIA A INCAPUT PE MAINILE UNOR IMPOSTORI SI INCOMPETENTI , PROFESORI , DOCTORI INGNERI , SAVANTI DE RENUME DE KLOSET , CA PE TIMPUL LUI CEASCA DACA NU MAI RAU , DAR DE DATA ACEASTA ESTE EXCEPTIONAL , CU UN CONDUCATOR SSUPREM SSAS , NICI MACAR ROMAN , VAI VOUA ROMANILOR CE ALEGETI UN VENETIC TRADATOR CONDUCATOR DE TARA SI POPOR

   COALITIA A FOST INFIINTATA LA ORDINUL SSASULUI , STATUL ESUAT SI FALIMENTUL ROMANIEI NICI CEAUSESCU N-AR FI REUSIT SA F