AcasăPoliticaSe schimbă schimbarea în privința reducerii programului magazinelor? Orban: Guvernul trebuie să...

Se schimbă schimbarea în privința reducerii programului magazinelor? Orban: Guvernul trebuie să reflecteze asupra acestei măsuri – VIDEO

(sursa foto: renasterea.ro)

Fostul premier a dat un semnal destul de clar în privința măsurii dispuse la nivel guvernamental, aceea a reducerii programului magazinelor, în funcție de rata incidenței cazurilor de infectări cu noul coronavirus.

Întrebat, vineri, dacă ar fi trebuit să stea la baza deciziei închiderii magazinelor la ora 18 un studiu, o analiză, Ludovic Orban a răspuns rapid: ”Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări”.

Actualul lider al PNL-ului a continuat amintind de măsurile restrictive luate în cazul evenimentelor de genul nunților sau a botezurilor. ”De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele – nunţi, botezuri, mese festive – a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente”, a declarat Ludovic Orban, vineri după-amiază, aflat în județul Dâmbovița.

Orban: Ştiu cine a propus măsura, nu am văzut în spate fundamentarea

Revenind la subiectul actual – la măsura despre care se știe deja că a generat numeroase nemulțumiri și comentarii nu doar la nivel politic – fostul premier a adus în discuție lipsa unei fundamentări pentru o astfel de decizie restrictivă. ”Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura, nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că până la urmă Guvernul decide, dar trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri”, a mai fost auzit spunând Ludovic Orban.

Declarațiile liderului PNL vin la câteva zile după ce Florin Cîțu anunța, de la Palatul Victoria, cu referire la programul redus al magazinelor, că ”în acest moment lucrurile rămân aşa cum sunt pentru că dau rezultate”. Se întâmpla luni, într-o conferință de presă pe care premierul a susținut-o la sediul Guvernului.

198 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger