AcasăPoliticaSe rupe USR! Scandalul momentului în politică. Barna și Cioloș au ajuns...

Se rupe USR! Scandalul momentului în politică. Barna și Cioloș au ajuns la cuțite

Dacian CiolosSe rupe USR! Scandalul momentului în politică. Barna și Cioloș au ajuns la cuțite

Este război în USR! Cei doi lideri ai partidului, președintele Dacian Cioloș și vicepreședintele Dan Barna, au avut un schimb dur de replici, aceștia lansând mai multe acuzații grave.

Decizia lui Dacian Cioloș de a demisiona de la șefia USR dacă programul său de reformă nu va fi votat a crescut tensiunile în partid. Barna l-a acuzat pe Cioloş de iresponsabilitate şi că aruncă partidul în aer în lupta pentru putere, în schimb ce actualul lider al USR a reclamat că funcția pe care o ocupă este mai degrabă decorativă, amintind că promisiunea sa a fost să dezvolte partidul.

Dacian Cioloș ar fi venit în ședința de joi cu un program care îi oferă președintelui mai multă putere și golește de atribuții Biroul Național, în care, în prezent, majoritatea aparține unei grupări formate în jurul fostului președinte Dan Barna, motiv pentru care Cioloș are dificultăți în a avansa mai multe politici pe care și le dorește.

O reacție critică a venit de la vicepreșdintele USR, Dan Barna, într-un mesaj publicat pe un grup intern al USR și care care a ajuns în posesia Libertatea. „Propui ca partidul să fie condus din afară. Comitete și comisii care organizează partidul, care fac numiri. Cine anume? Nu știm. Practic, ne propui golirea de sens a USR și înlocuirea cu comitete și comiții”, îi transmite Dan Barna lui Dacian Cioloș în mesajul de pe grupul intern.

Dacian Cioloș vrea mai multă putere în USR

„Dacian, oamenii ne-au ales să colaborăm. Nu merge așa, când nu îți convine reinventezi partidul. În afara statutului, în afara democrației. Inventezi în programul tău, pe care ni l-ai pus în față cu un ultimatum, non-probleme. Ne spui sec și arogant: votați sau plec. Ce să votăm? Că vrei să faci publică o organigramă care este deja publică? Că vrei să schimbi un secretar general pe care l-ai felicitat pentru activitate?”, mai acuză Dan Barna.

De partea cealaltă, Cioloș acuză luptele interne mărunte și „lipsite de maturitate politică”.

„De la preluarea mandatului nu am timp de altceva decât de stins incendii zilnice iscate din conflictele interne”, i-a răspuns Cioloș. „Unele absolut lipsite de sens și de o imaturitate politică pe care o vom regăsi în fiecare sondaj public. Dar perfecte pentru a deraia întreaga construcție politică și a oferi celorlalte forțe politice oportunitatea de a ne submina constant. Am devenit o formațiune politică pasionată de viața internă de partid și captivă conflictelor interne atât de puternic încât uităm că misiunea noastră este aceea de a oferi alternative cetățenilor, nu de a ne certa și contra între noi”, a scris președintele USR.

Războiul dintre cele două tabere a continuat în mesajele transmise de Barna și Cioloș pe grupurile interne, potrivit digi24.ro.

author avatar
Andreea Vlad
347 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger