AcasăPoliticaSe rupe USR! Încă un parlamentar părăsește partidul

Se rupe USR! Încă un parlamentar părăsește partidul

(sursa foto: Oana Marciana Özmen/Facebook)

Continuă plecările din USR. După ce zilele trecute se aflase că Dacian Cioloș și mai mulți europarlamentari au părăsit partidul condus interimar de către Cătălin Drulă, de această dată o deputată și-a anunțat despărțirea de USR. Și decizia de a trece în barca PNL-ului.

Oana Marciana Ozmen a dat de veste că părăsește USR-ul, motivându-și pasul prin faptul că nu poate rămâne „într-o construcție politică fără o strategie și o viziune de viitor”.

„Azi am decis să plec din USR și îi asigur pe colegii mei că i-am reprezentat cu cinste la cel mai înalt nivel.

Am demonstrat că se poate face opoziție constructivă și am arătat că politica înseamnă echilibru, dialog, respect pentru adversarul politic, iar argumentul trebuie să fie elementul central în susţinerea opiniei politice.

Cred cu tărie că putem face politică de calitate în România, în care arta negocierii, diplomația sunt atributele politicianului român în calitatea sa de reprezentant al cetăţenilor”, susține Oana Ozmen, marți, 7 iunie, într-o postare pe Facebook.

„Consider că locul meu este acum în PNL, un partid în care mă regăsesc”

Deputata consideră că, mai nou, locul său e în Partidul Național Liberal. Adică într-una dintre formațiunile ce fac parte din coaliția de guvernare, fiind vorba despre partidul condus de către actualul premier Ciucă.

„În aceşti doi ani de activitate parlamentară, m-am ocupat de tema eficienței energetice a clădirilor și standardele nZEB și am reușit, în urma conferințelor organizate în Parliament, să înregistrez un proiect legislativ de modificare a legislației în domeniu. Dialogul permanent cu reprezentanții Guvernului, specialiștii în domeniu și colegii din Comisia pentru Industrii și Servicii, indiferent de culoare politică, a făcut posibilă promovarea acestei teme extrem de importante, în contextul crizei energetice actuale.

Din păcate, nu pot rămâne într-o construcție politică fără o strategie și o viziune de viitor, care se confruntă cu o criză generată de lipsa unui dialog constructiv între conducerea partidului și membrii săi.

Vă asigur că întotdeauna veți găsi în mine un susținător al proiectelor bune pe care le veți promova, căci rolul fiecăruia dintre noi este acela de a face din România o voce puternică în rândul țărilor europene.

Consider că locul meu este acum în PNL, un partid în care mă regăsesc, care împărtășește adevăratele principii liberale, de dreapta”, notează Oana Ozmen.

Deputata adaugă, pe finalul mesajului său, că a ales să meargă alături de „colegii din Partidul Național Liberal pentru care cetățeanul a fost o prioritate, indiferent dacă a fost la putere sau în opoziție”.

Cioloș și fostul ministru Pîslaru fac parte dintr-un nou proiect politic

În ultima zi a lunii mai, fostul lider al USR-ului își anunța plecarea din acest partid. „Cu siguranță despărțirea de USR îmi lasă un gust amar și o uriașă cantitate de tristețe”, susținea Cioloș, într-un mesaj postat pe aceeați rețea de socializare.

Totodată, fostul premier transmitea că se alătură unui nou proiect politic inițiat alături de colegii europarlamentari Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța și Dragos Tudorache. Partid numit REPER.

Și tot la acea dată, fostul ministru Dragoș Pîslaru își comunica public despărțirea de USR. „Am decis să plec din USR. O spun cu părere de rău pentru că aveam mari speranțe legate de evoluția USR, mai ales după fuziune. Speram să ajungem să ne echilibrăm unii pe alții și să trecem de la un partid anti-sistem, oarecum radicalizat, la un partid al construcției pentru oameni, al empatiei și maturității politice. Nu a fost să fie așa și îmi asum și eu acest eșec al fuziunii.

Dar cert este că eu nu am intrat în politică ca să mă ocup de scandaluri interne și nici să asist la bullying în partid. Nu am intrat pentru a mă ralia la interese tribale și a lovi în cei din jur care nu sunt din tribul potrivit”, susținea, între altele, Pâslaru, pe Facebook, în 31 mai.

186 afisari

3 COMENTARII

  1. Alta „romanca” care lupta pana la sange pentru poporul roman. De unde apar specimenele astea? A, da. Din fundul iadului.

  2. Ei și voi! A plecat la PNL deoarece îi place de măCiucă, găsind satisfacția supremă în PeNeLeu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger