AcasăPoliticaSe rupe coaliția? Ciolacu, tranșant: „Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru!”

Se rupe coaliția? Ciolacu, tranșant: „Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru!”

sursa foto: Facebook/Partidul Social Democrat

Premierul Marcel Ciolacu spune că, dacă liberalii vor decide să se retragă de la guvernare, își va da demisia. Și anume își va depune mandatul de prim-ministru. „Eu am intrat în acest proiect după o discuţie, inclusiv cu preşedintele României, că vom duce această coaliţie şi această guvernare cel puţin până în anul 2024”, a subliniat Ciolacu.

Aflat într-o vizită de lucru la Roma, Ciolacu a fost întrebat de presă, miercuri seară, 14 februarie, cum vede declarațiile unor reprezentanţi ai PNL potrivit cărora ar fi mai bine pentru liberali să rupă coaliţia.

„eu şi colegii mei din PSD am arătat că prioritatea noastră e România.

Cel mai bine pentru mine şi colegii mei ar fi fost să nu intrăm la guvernare şi să nu facem această coaliţie. În acest moment cred că ori am fi avut alegeri anticipate, fiindcă eram în pragul unei crize sociale (…), ori PSD ar fi avut cu cinci în faţă la alegeri.

Dar am hotărât, într-un moment dificil, că este bine să ne implicăm şi să nu lăsăm România să se ducă într-o direcţie total, total greşită”, a declarat Ciolacu, în fața presei.

Citiți și: Greii din PNL au decis: Ciucă, SACRIFICAT!

Coaliția pusă la încercare. PSD și PNL se bat cap în cap

Ciolacu: „În acel moment, Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-minstru”

Întrebat dacă este dispus să conducă un guvern minoritar, șeful PSD a răspuns negativ. „Este exclus acest lucru”, a spus Ciolacu.

Dacă este o decizie politică a partenerilor de coaliţie să se retragă de la guvernare, în acel moment domnul preşedinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-minstru. Eu am intrat în acest proiect după o discuţie, inclusiv cu preşedintele României, că vom duce această coaliţie şi această guvernare cel puţin până în anul 2024.

Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate, având un scor electoral de 20 %, şi ni se pare normal să avem în continuare prim-miniștri sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită.

Dar, din discuţiile mele – şi sper să nu îl deranjeze pe domnul preşedinte Nicolae Ciucă – din discuţiile mele cu preşedintele Nicolae Ciucă, este exclus un astfel de scenariu”, a punctat premierul.

author avatar
Andrei Coman
618 afisari

8 COMENTARII

  1. E pohta Tatucului sa îngroape PeSeDee înainte de alegeri, sa câștige oligofrenii din PNL

    • ”„Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru!””
      Tu fiind cine? Un covrigar?

  2. de ce ai intrat in acest RAHAT ? AI VRUT AGRAMATULE SA CANIDEZI LA FUNCTIA CARE NU ERA PENTRU TINE ? RAMAI CE AI FOST,ADICA UN IDIOT ! politica, nu este pentru un oligofren ! ai plecat in ITALIA sa mai prostesti ,,voluntari,,pentru idiotul de la armata si fraieri pentru bugetul praduit de voi !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger