AcasăPoliticaSe renunță la măsuri după proteste? Ce spune prefectul Capitalei! ”Nu sunt...

Se renunță la măsuri după proteste? Ce spune prefectul Capitalei! ”Nu sunt de fapt niște restricții, ci sunt…” – VIDEO

Se renunță la măsuri după proteste? Ce spune prefectul Capitalei! ”Nu sunt de fapt niște restricții, ci sunt...” - VIDEO (sursa foto: Alin Stoica/Facebook)

Pe fondul recentelor proteste antirestricții din București, dar și din alte orașe mari din țară, prefectul Capitalei a ieșit, marți dimineață, în fața presei cu mai multe precizări. Principalul mesaj a fost că nu se va renunța la măsurile impuse, chiar dacă acestea au generat – e cât se poate de clar văzând cele întâmplate în stradă atât duminică seară, cât și luni seară – nemulțumiri.

Din start, Alin Stoica a ales să le mulțumească bucureștenilor ”care respectă ordinea și respectă și măsurile. Sunt peste 2 milioane de oameni care o fac și despre ei nu prea vorbim”.

Prefectul Capitalei nu a ocolit nici subiectul incidentelor apărute la protestul de luni seară, din București. ”Protestul respectiv a fost ținut sub control de forțele de ordine, care au acționat cu calm și determinare și care au încercat să păzească sănătatea, siguranța și bunurile din Capitală. Și au făcut asta pe tot parcursul procesului cu calm, corectitudine și profesionalism. (…) Din păcate, spre finalul acestui protest, un grup de 300 de oameni, în zona Pieței Unirii au devenit agresivi, fapt pentru care forțele de ordine au acționat pentru restabilirea ordinii. Și au făcut-o cu fermitate și rapiditate și au arătat din nou profesionalism”, a transmis Stoica.

Prefect: Nu sunt de fapt niște restricții, ci sunt niște limitări ale confortului

Nu se pune problema să se renunțe la măsurile dispuse oficial, ca urmare a acestor proteste – a lăsat să se întrevadă prefectul Capitalei. ”Aproape toți locuitorii Capitalei respectă aceste restricții și înțeleg importanța lor. Nu sunt de fapt niște restricții, ci sunt niște limitări ale confortului, pentru a proteja sănătatea oamenilor. Nu vom renunța la aceste măsuri pentru că sunt menite să ne protejeze pe noi. Acțiunea a 2.000 de oameni care nu înțeleg importanța acestor măsuri nu ne va determina să le schimbăm”, susține Stoica.

Oficialul a făcut referire, răspunzând unei întrebări, la nemulțumirile iscate de reducerea programului magazinelor până la ora 18. ”Evident că este o lipsă de confort în momentul în care ești obișnuit ca magazinele să fie închise mai târziu, dar, în sine, programul magazinelor de până la 6 (18-n.n) nu reprezintă o schimbare atât de dramatică în viața noastră”, e de părere prefectul, care a dat exemplul Austriei, unde a subliniat că ”în mod normal” magazinele se închid la ora 6 seara.

217 afisari

3 COMENTARII

  1. „limitare a confortului”, „aplatizăm curba”
    Noua ordine mondială, ce numai nouă nu e, nu lasă nebatjocorită nici limba română. De fapt, precum în profeția (plan?) roman 1984, vor să schimbe înțelesul cuvintelor.

  2. Sunt peste două milioane, in București, care vă înjură, bă, prefectul pizdii, nu-i mai moșmondi tu, ipocritule sclavete. Și alte milioane, pe tot cuprinsul Patriei. Plus altele, din afara ei, alungate de voi, scârbelor. O să dați seamă.

  3. Au fost numai două mii? Să mori tu? Strategia voastră de a duce in derizoriu, doar doar mai prostiți niște proști.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger