AcasăPoliticaPe ce mai cheltuie deputaţii banul public: achiziţii fără număr!

Pe ce mai cheltuie deputaţii banul public: achiziţii fără număr!

Camera Deputaţilor achiziţionează măşti de gaze, piloni de delimitare a spaţiului, echipamente pentru afişare digitală, calculatoare, iar Senatul – servicii de mentenanţă la sistemele din sala de plen.

Modalitatea de desfăşurare a licitaţiei este online, în procedură simplificată, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Camera Deputaţilor se „reinventează”

Camera Deputaţilor va achiziționa 600 de măști de gaze, în valoare de peste 250.000 de lei. Instituţia mai achiziţionează şi 360 de piloni de delimitare, în valoare estimată de 302.521 lei.

Dintre aceştia, 300 sunt cu bandă retractabilă pentru interior şi pentru exterior, iar 60 sunt popici de delimitare a spaţiului. Modalitatea de desfăşurare a licitaţiei este online, în procedură simplificată, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

O altă achiziţie se referă la 192 de calculatoare, dintre care 80 sunt calculatoare desktop pentru activitatea serviciilor Camerei Deputaţilor, 40 – calculatoare laptop pentru pregătirea documentelor în timpul şedinţelor din plen, Biroului permanent şi din comisii, 70 – calculatoare laptop şi 2 calculatoare laptop pentru dezvoltare aplicaţii IOS.

Valoarea totală estimată a contractului este de 899.159,66 lei.

Va profita şi presa de noile dotări

Alte achiziţii se referă la 100 de echipamente de afişare pentru informatii digitale/receptoare TV, în valoare estimată de 210.000 lei, lucrări de reparaţii la porţile de acces în Palatul Parlamentului şi în diferite spaţii – 2.802.521,00 lei, precum şi accesorii şi componente computere – 261.302,53 lei.

De asemenea, Camera Deputaţilor intenţionează să încheie pe 2 ani şi un acord cadru pentru furnizare de materiale, scule şi dispozitive uzuale în valoare estimată de 447.015,13 lei.

author avatar
Andrei Ștefan
303 afisari

3 COMENTARII

  1. Bai deputati de carton, daca moare poporul si voi scapati (ca veti avea masti), pe cine o sa mai reprezentati voi, bai emanatilor?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Câtă inconştienţă! O femeie din Maramureș, filmată cum conduce cu bebelușul de 9 luni în brațe! (VIDEO)

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său în vârstă de nouă luni.Oamenii legii...

Elevii din România care se întorc, de luni, la şcoală. Când vor mai avea vacanțe

Gata vacanţa pentru aceşti elevi din România. De luni, 26 februarie, ei se întorc în sălile de clasă. Elevii din Bucureşti se vor întoarce...