AcasăPoliticaSe majorează vârsta de pensionare la 70 de ani? Anunțul premierului Ciucă:...

Se majorează vârsta de pensionare la 70 de ani? Anunțul premierului Ciucă: ”Guvernul nu poate să își …” – VIDEO

Se majorează vârsta de pensionare la 70 de ani? Ciucă a făcut anunțul! ”Guvernul nu poate să își ...” - VIDEOSe majorează vârsta de pensionare la 70 de ani? Ciucă a făcut anunțul! ”Guvernul nu poate să își ...” - VIDEO

Cum s-a tot discutat, recent, despre eventualitatea majorării vârstei de pensionare, la 70 de ani, în România, premierul Ciucă a ținut să facă unele precizări, la începutul ședinței de Guvern de marți, 3 februarie.

E vorba despre lămuriri venite față de ipoteza că Executivul ar intenționa să își asume răspunderea pentru prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani.

Pentru că am avut câteva semnale legate de o asumare la nivelul Guvernului vizavi de prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani aș vrea să anunț că nu este deloc adevărat, nici măcar nu am avut o discuție la nivelul acesta și, din tot ceea ce știm până în acest moment, este vorba despre o posibilitate ca benevol, dacă cineva dorește să rămână în activitate până la 70 de ani, Guvernul nu a discutat și nu poate să își asume răspunderea pe un astfel de demers”, a declarat Ciucă.

Budăi: Speranța de viață în România este scăzută mult sub media Uniunii Europene

Mai mult, premierul i-a cerut ministrului Muncii, social-democratul Marius Budăi, să facă la rândul său precizări în această privință. „Nici în Coaliţie, nici în Guvern nu am avut această discuție”, a spus Budăi.

Ministrul Muncii a completat spunând că „posibilitatea ca o persoană să rămână în câmpul muncii există și acum în lege, poate opta, bineînțeles există și o bonificație dacă rămâne doar în serviciu și nu încasează pensia”.

„Putem discuta dacă mărim sau nu acea bonificație sau să vedem în această reformă a pensiilor (…). Dar în acest moment, şi din cauza faptului că speranța de viață în România este scăzută mult sub media Uniunii Europene, așa cum ați spus și dumneavoastră, nu susținem acest proiect”, a afirmat Budăi, în ședința de miercuri de la Palatul Victoria.

314 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cuie Miuca
    special ordinar nesimtit pentru cativa banuti in plus la speciala ne muncesti pana ne bagi in mormant,
    sa te bata Dzeu pe tine si cei care te votara in veci Amin!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger