AcasăPoliticaSe lasă cu scandal în Coaliție în privința campaniei de vaccinare? Un...

Se lasă cu scandal în Coaliție în privința campaniei de vaccinare? Un deputat PNL pune tunurile pe ministrul Sănătății: ”Este inadmisibil!”

Un deputat PNL pune tunurile pe ministrul Sănătății: ”Este inadmisibil!” (foto: Facebook/Florin Roman)

Continuă să apară reacții la recentele declarații venite din partea ministrului Sănătății. De această dată chiar de la nivelul Coaliției de Guvernare.

Deputatul PNL Florin Roman l-a luat în vizor pe ministrul Sănătății, după afirmațiile acestuia pe tema campaniei de vaccinare antiCovid și a verificărilor care se fac pentru a se vedea dacă sunt persoane care ar fi ”sărit peste rând” la imunizarea împotriva COVID-19.

Parlamentarul PNL de Alba se arată stupefiat de cele aflate chiar de la oficialul guvernamental. ”Să înțelegem că avem parte de o vaccinare paralelă? Am aflat cu stupoare, chiar prin vocea MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII, că 30% dintre cei care s-au vaccinat sunt persoane care nu s-au înscris pe platformă…ceea ce este de neacceptat!

Este inadmisibil ca persoane în vârstă, bolnave sau cu dizabilități să fie amânate din cauza PILELOR și RELAȚIILOR. Ceea ce se întâmplă este un factor de descurajare!”, susține Florin Roman, într-un mesaj transmis joi dimineață, pe Facebook.

În acest context, liberalul anunță ce așteaptă de la oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Sănătății. ”Aștept cu mare interes ca domnul ministru să răspundă care sunt persoanele vinovate și privilegiații care au sărit peste rând! Discursurile nu rezolvă incapacitățile de funcționare ale procesului de vaccinare! AȘA NU NE MAI FACEM SĂNĂTOȘI…”, conchide deputatul Roman.

Voiculescu: Am vorbit cu premierul despre introducerea de sancţiuni

Ministrul Sănătății vorbea, miercuri, de la Palatul Victoria, despre verificări la nivelul centrelor de vaccinare, dar și despre posibile sancțiuni. ”Trebuie să transparentizăm procesul. Prima dată am descoperit, între 15 și 23 ianuarie, în registrul de vaccinare sunt 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile pentru etapa a treia. Ar putea fi eroare de introducere a datelor sau cineva chiar a sărit peste rând. Ştim, din presă, că lucrul ăsta s-a mai întâmplat. (…) Suntem în curs de a verifica situaţia. Se vor face echipe mixte de control formate de către Corpul de control al Ministrului Sănătăţii şi Direcţiile de Sănătate Publică pentru a verifica cum stau lucrurile în fapt la nivelul centrelor de vaccinare. (…) Asta înseamnă că ne trebuie sancţiuni. Am vorbit, de asemenea, cu premierul despre introducerea de sancţiuni.

Avem nevoie de sancţiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvernul României este respectată la nivelul centrului de vaccinare. Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment putem să îi asigurăm de cercetări disciplinare, dacă nu vor respecta ceea ce s-a stabilit. Imediat vom putea să vorbim despre sancţiuni adoptate de către Guvernul României”, a afirmat ministrul Voiculescu.