AcasăPoliticaSe lasă cu o colaborare la guvernare? Reacție CATEGORICĂ din PNL, după...

Se lasă cu o colaborare la guvernare? Reacție CATEGORICĂ din PNL, după declarația social-democratului Dîncu

Se lasă cu o colaborare la guvernare? Reacție CATEGORICĂ din PNL, după declarația social-democratului Dîncu (foto: Facebook)

Recenta declarație a șefului Consiliului Național al PSD-ului – care lăsase să se întrevadă faptul că nu s-ar exclude o guvernare cu PNL-ul, până în 2024, cu o condiție, ce-i drept (VEZI AICI) – și-a găsit o primă replică de la nivelul PNL-ului.

Senatoarea Alina Gorghiu a venit cu o replică scurtă, dar categorică. Un răspuns ce taie din elanul declarației social-democratului. ”Am citit declarația domnului Vasile Dâncu de la Europa Liberă și cred că e necesară o clarificare: EXCLUDEM ORICE COLABORARE LA GUVERNARE CU PSD”, susține Gorghiu, într-un mesaj postat, joi, 10 iunie, pe pagina sa de Facebook.

Ca să și explice acest răspuns menit a ajunge la urechile reprezentanților principalei formațiuni de Opoziție, Gorghiu listează o serie de argumente, inclusiv aceea că în Parlament există o majoritate de dreapta, în jurul PNL-ului.

Totodată, senatoarea PNL aduce în atenție o serie de declarații pe care le-a fpcut actualul premier Cîțu, inclusiv în contextul anunțării intenției acestuia de a intra în cursa pentru șefia Partidului Național Liberal, la congresul din toamna acestui an. Și anume planul ce prevede o continuitate a guvernării de dreapta, pentru următorii 8 ani.

Și anume:

”Explicația pe scurt:
✔În Parlamentul României există deja o majoritate sănătoasă, de dreapta, stabilă, în jurul PNL și votată de români.
✔PNL a desemnat în forurile statutare un prim-ministru liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până acum chiar de PSD!
✔Premierul Cîțu a prezentat proiectul politic PNL2024 care prevede o continuitate a guvernării de dreapta, pe baza valorilor liberale, FĂRĂ PSD, pentru următorii 8 ani.
✔Acest proiect politic va fi prezentat Congresului PNL.
✔România are nevoie de acești 8 ani de liberalism – ca să aducă politici liberale în economie, să facă investiții și să schimbe mentalitățile. Din 25 septembrie, construim România liberală!”, a conchis Gorghiu.

La finele lunii trecute, mai precis pe 30 mai, Cîțu anunța public faptul că a decis să își depună candidatura pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

”Dragi colegi liberali,
Mesajul meu pentru voi este clar și simplu: mă voi asigura că PNL va rămâne cel puțin 8 ani la guvernare.

Vom transforma România într-o țară liberală de care să se bucure TOȚI românii”, transmisese, între altele, Florin Cîțu, pe 30 mai, via Facebook.

368 afisari

4 COMENTARII

  1. „există deja o majoritate sănătoasă, de dreapta, stabilă, în jurul PNL și votată de români.”

    Votate de români? Voi v-ati cretinizat de tot! Coaliția aceasta de 4 partide nu reusesc sa adune nici macar 15% din electoratul românesc.
    Sub 32% s-au prezentat la urne și au votat
    La Senat
    7.97% pt PNL
    4.94% pt USR si PLUS
    1.83% UDMR
    TOTAL 14.74%

    Pt camera deputatilor
    7.83% pt PNL
    4.78% pt USR si PLUS
    1.79% UDMR
    TOTAL 14.4%

    Majoritate serioasa? Va chier madame! Siktir madame!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger