AcasăPoliticaSe întoarce în forţă Ludovic Orban ca premier? Răsturnare de situaţie. Vor...

Se întoarce în forţă Ludovic Orban ca premier? Răsturnare de situaţie. Vor să împace şi capra, şi varza

Ludovic OrbanSe întoarce în forţă Ludovic Orban ca premier? Răsturnare de situaţie. Vor să împace şi capra, şi varza

Negocierile pentru formarea unui nou Guvern sunt pline de surprize. Acum, se pare că Ludovic Orban „vânează” din nou postul de prim-ministru.

După întâlnirea între patru ochi Orban-Iohannis și oferta făcută de Dan Barna celor de la PNL pentru deblocarea discuțiilor, președintele liberalilor ar fi pus pe masa viitorilor parteneri o variantă care i-a șocat pe aceștia dar și pe colegii săi de partid: el să revină în funcția de premier.

Vor să împace şi capra, şi varza

Astfel, liderii politici vor să împace şi capra, şi varza. Adică Ludovic Orban – premier, Dan Barna, preşedinte la Camera Deputaţilor. Cu alte cuvinte, este posibilă revocarea lui Florin Cîțu din poziția de premier propus de PNL, respectiv Biroul Politic Național al partidului să facă o altă propunere.

USR PLUS ar avea dreptul să primească funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru Dan Barna, și discuțiile s-ar debloca, pentru că Orban, care țintea până acum această funcție, ar urma să o primească pe cea de prim-ministru.

Şi Klaus Iohannis e de acord cu Orban premier din nou

Conform unor surse, şi Klaus Iohannis ar fi de acord să-l numească pe Ludovic Orban premier. În interiorul PNL este luat în calcul și un al doilea scenariu, în cazul în care liberalii nu vor susține nominalizarea lui Ludovic Orban, din nou, pentru funcția de premier.

Adică nici varianta cu un premier tehnocrat nu e de neglijat. În această variantă sunt vehiculate numele lui Marcel Boloș, ministru al Fondurilor Europene și cel al ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.

author avatar
Andrei Ștefan
213 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ludovic cu creier mic, sa mai bei si tu un pic, hahalera, pungas mic, un om mare de nimic

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger