AcasăPoliticaSe întețesc săgețile, înaintea Congresului. Orban: Alegem preşedintele PNL, nu distribuitorul de...

Se întețesc săgețile, înaintea Congresului. Orban: Alegem preşedintele PNL, nu distribuitorul de resurse pentru ‘România Educată’ – VIDEO

Se întețesc săgețile, înaintea Congresului. Orban: Alegem preşedintele PNL, nu distribuitorul de resurse pentru 'România Educată' - VIDEO (sursa foto: Facebook/Ludovic Orban)

Se apropie tot mai mult Congresul PNL din 25 septembrie, iar Ludovic Orban, actualul lider al formațiunii politice, aspirant la un nou mandat de președinte al principalei formațiuni din cadrul coaliției de guvernare, a ajuns, recent, în fața liberalilor din filiala Sector 1, pentru a-și prezenta moțiunea de candidat, denumită „PNL – Forța Dreptei”.

”Avem de ales între o opţiune bună şi una proastă – asta este”, a fost auzit spunând Orban, miercuri seară, în Comitetul Director al PNL Sector 1, la care a fost prezent și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Actualul număr 1 în cadrul PNL-ului a lansat un avertisment, înaintea alegerilor interne din 25 septembrie. ”Sectorul 1 e o oază de democraţie și Vâlcea e o oază de democraţie, nu e peste tot aşa. Preşedinţii care vor să candideze la o funcţie de conducere în Biroul Executiv în filialele în care preşedinţii au trecut de partea lui Florin Cîţu li s-a pus condiţia ca să fie sprijiniţi, ca să nu treacă moţiunea Ludovic Orban. Au fost nişte simulacre de CDJ-uri (Comitet Director Județean-n.n) la care s-a plecat cu urna din sală, la care nu au avut dreptul să fie reprezentaţi în comisia de numărare reprezentanţi care mă simpatizează şi mă susţin, la care urna era în acelaşi loc în care se lua buletinul de vot în faţa prezidiului, preşedintelui de filială. S-a votat secret… Asta este realitatea. Din delegaţii sunt scoşi primari pe capete, primari cu rezultate excepţionale. (…) Dacă nu alegem bine, în 25 septembrie, lucrurile pot să o ia într-o direcţie pe care nu ne-o dorim niciunul dintre noi”, a ales să avertizeze Orban.

Orban: Alegem preşedintele PNL, nu distribuitorul de resurse pentru ‘România Educată’

Actualul lider al Partidului Național le-a transmis participanților la reuniune că președintele PNL-ului trebuie să fie un om ”tobă de carte”, care să comunice bine, și care să ”muncească 24 de ore din 24 dacă este necesar”. Și a făcut trimitere și la ”proiectul de suflet” al președintelui Iohannis, proiect la care făcuse referire și șeful Guvernului în prima zi a acestei săptămâni, cu ocazia startului noului an școlar.

”Alegem preşedintele PNL, nu distribuitorul de resurse pentru ‘România Educată’. Alegem preşedintele PNL. Preşedintele PNL trebuie să fie un lider, în adevăratul sens al cuvântului, un om care știe care e direcția, (…) care să aibă cu adevărat datele necesare pentru a conduce oastea către victorie”, a susținut Orban, în Comitetul Director al PNL Sector 1.

În ultimele zile, Ludovic Orban a fost în turneu prin țară, pentru a-și prezenta moțiunea de candidat, fiind prezent în fața liberalilor din Vâlcea și Ialomița, după ce anterior a mers în Olt, Teleorman și Vrancea. În cadrul alocuțiunilor sale, actualul președinte PNL nu a pierdut ocazia de a-l săgeta pe Florin Cîțu, adversarul său direct în lupta pentru fotoliul de lider al partidului, cu referire la dezvăluirile apărute în spațiul public despre actualul premier, dar și despre scorul PNL-ului în sondaje.

 

104 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger