AcasăPoliticaSe închide Capitala? Răspunsul primarului Nicușor Dan. Bucureștenii trebuie să citească asta!

Se închide Capitala? Răspunsul primarului Nicușor Dan. Bucureștenii trebuie să citească asta!

Nicușor Dan dă răspunsul la o întrebare esențială (sursa foto: Facebook)

După câteva zile în care bilațul privind situația COVID în România și, în mod special, al Capitalei a iscat îngrijorări, numărul cazurilor noi depășind 4.000 la nivel național, iar mai multe voci au invocat posibilitatea ca autoritățile să ia în calcul o eventuală plasare în carantină a Bucureștiului, primarul ales, Nicușor Dan, și-a spus punctul de vedere.

Începând prin a aminti că, practic, nu și-a preluat oficial mandatul și, drept urmare, atribuțiile de primar al Capitalei, Nicușor Dan a subliniat că situația COVID reprezintă ”o problemă gravă”, dar că ”foarte multă lume ia măsuri împotriva acestui virus”

”Eu mai merg cu transportul public şi am văzut că 99% poartă mască. Situaţia e gravă, adică un om din 300 cu care ne întâlnim e purtător. Trebuie să respectăm măsurile date de specialişti şi trebuie să colaborăm. Până acum nu a fost o colaborare între Primăria Capitalei şi Ministerul Sănătăţii. Eu sunt un om al dialogului şi îmi doresc să am un dialog. Am fost la Ministerul Sănătăţii, DSU. Sunt gata să colaborez cu toţi când îmi voi prelua mandatul”, a declarat Dan, vineri seară, citat de antena3.ro.

Totodată, politicianul care a candidat în cursa pentru Primăria Generală susținut de PNL, USR și Plus, a trecut în revistă și pașii ce vor fi urmați în situația în care incidența cazurilor din București va ajunge la 3 la mie, cu precizarea că la momentul de față, cel puțin, primarul ales al Capitalei nu pare să ia in calcul varianta unei plasări în carantină a orașului. ”Deci, în situaţia de 3 la mie, devine obligatorie puratea măştii în spaţii deschise. Probabil vom avea un sistem informatic prin care vom vedea cum sunt distribuiţi cei 3 la mie. Ipoteza carantinării Bucureştiului este exclusă în acest moment. Rolul autorităţilor locale e să asigure respectarea acestor prevederi”, a susținut Nicușor Dan, la un post TV, conform sursei citate.

Cum arată datele de la GCS

Din datele făcute publice vineri de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), din totalul celor 25487 de cazuri confirmate în Capitală, 592 erau noi. Pe 16 octombrie au fost raportate 4.026 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), la nivel de 24 de ore.

”Până astăzi, 16 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 172.516 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 127.076 de pacienți au fost declarați vindecați”, potrivit GCS.

208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger