AcasăPoliticaSe ia în calcul revenirea la starea de urgență? Ce spune Klaus...

Se ia în calcul revenirea la starea de urgență? Ce spune Klaus Iohannis: ”Trebuie să rămână…” – VIDEO

Pe fondul noului record de cazuri noi de coronavirus înregistrat la nivel național, dar și având în vedere avertismentele specialiștilor, cu privire la faptul că gestionarea situației COVID ar putea fi mai dificilă având în vedere că se apropie sezonul rece, a apărut întrebarea legată de o eventuală posibilitate ca autoritățile să ia în calcul revenirea la restricții mai severe.

Klaus Iohannis a fost auzit spunând, miercuri seară, că ”este foarte puțin probabil să mai revenim la starea de urgență”. Totul pentru că, a completat președintele, ”disfuncționalitățile au fost totuși – în economie, în marile sisteme – majore”. ”Însă între timp am învățat multe despre această pandemie. Știm cum să o gestionăm, știm cum să aplicăm restricții și norme – locale, județene, regionale – și am toată speranța că vom reuși să stăpânim răspândirea acestei pandemii cu măsurile care au fost deja exersate pana acum, cu succes, fără să reintrăm în starea de urgență”, a adăugat primul om în stat.

Klaus Iohannis a pus accent pe faptul că speră să nu se mai ajungă la o astfel de măsură – impusă, după cum se știe – în luna martie, la nivel național, din cauza crizei COVID. ”Starea de urgență trebuie să rămână ultima soluție atunci când nimic altceva nu mai funcționează și sper să nu mai ajungem acolo”, a mai punctat șeful statului, în cadrul unei conferințe susținute la Cotroceni.

180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger