AcasăPoliticaSe face apel și la ”cartea” CCR în cazul moțiunii. Cîțu anunță...

Se face apel și la ”cartea” CCR în cazul moțiunii. Cîțu anunță sesizarea Curții Constituționale: ”Din punctul meu de vedere este inadmisibil”

Cîțu anunță sesizarea Curții Constituționale: ”Din punctul meu de vedere este inadmisibil” (foto: Facebook)

Pe măsură ce s-a aflat, miercuri, că a fost convocat, pentru joi după-amiază, plenul reunit al celor două Camere, pe tema prezentării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, depusă de USR PLUS și AUR, premierul a anunțat că Guvernul se va adresa Curții Constituționale.

La finele unei ședinte a conducerii PNL, respectiv a Biroului Politic Național, Florin Cîțu a precizat că Executivul va formula o sesizare la CCR. Care ar urma să fie depusă chiar în cursul acestei zile.

Vă anunţ că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii şi în modul în care au fost depuse aceste semnături a doua oară”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, în fața presei.

Actualul premier liberal a ales că mai facă unele precizări. ”Decizia de astăzi se referă la legalitate. Deci nu ne opunem procedurii parlamentare şi dreptului constituţional ca un partid parlamentar care are semnături legale să depună moţiune de cenzură”, a susținut Cîțu.

Premier: CCR, singura care poate să ne spună dacă a fost respectată Constituţia

Șeful Guvernului – pe care cei de la USR PLUS au anunțat în câteva rânduri deja, pe fondul tensiunilor din Coaliție, că îl vor plecat de la Palatul Victoria – a adus în discuție chestiunea semnăturilor de la această moțiune. ”Ceea ce noi vrem este să ne asigurăm – şi ăsta era rolul Parlamentului să se asigure că toate procedurile sunt respectate din punct de vedere al legalităţii. Noi ce am văzut şi informaţiile pe care le-am primit şi acele tipuri de semnături mai multe, pe unele chiar scrie că le-am redepus pentru că au fost în fotocopie, să admiţi că ai depus nelegal nişte semnături, din punctul meu de vedere este inadmisibil.

Sesizăm Curtea Constituţională, singura care poate să ne spună dacă a fost respectată Constituţia de Parlamentul României. Nici eu, nici altcineva nu poate să vă spună. Avem opinii, păreri, dar decizia Curţii Constituţionale este singura„, a mai declarat Cîţu.

Totodată, liberalul aflat la șefia Executivului a adăugat că ”dacă Curtea ne spune că a fost legal depusă procedurile curg şi mergem mai departe”.

303 afisari

5 COMENTARII

  1. Cutule ti-e frica ! Incalci orice lege, numai sa fii la putere !
    Hastag rezist mai traieste, acum nu luati atitudine ?

    • bineinteles ca iau dar in sensul celalalt- contra lu’ cheita catzu. turbeaza plavanul! 😂😂😂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger