AcasăPoliticaSe fac ultimele calcule, în ajunul moțiunii. Estimare în forță, din direcția...

Se fac ultimele calcule, în ajunul moțiunii. Estimare în forță, din direcția USR PLUS: ”Mâine aflăm cu câte voturi a fost demis Florin Cîțu”

Se fac ultimele calcule, în ajunul moțiunii. Estimare în forță, din direcția USR PLUS: ”Mâine aflăm cu câte voturi a fost demis Florin Cîțu” (sursa foto: facebook/Ionuț Moșteanu)

După ce încă de zilele trecute s-a aflat că parlamentarii USR PLUS vor vota prima moțiune de cenzură care ajunge la vot, știut fiind faptul că reprezentanții acestei formațiuni politice au anunțat în mai multe rânduri, pe fondul tensiunilor apărute la nivelul coaliției, că îl vor plecat pe Florin Cîțu de la Palatul Victoria, cu scurtă vreme înainte ca inițiativa depusă de PSD să ajungă să fie dezbătută în Parlament, purtătorul de cuvânt al partidului condus de către Dacian Cioloș a făcut declarații de ultim moment.

”Eu estimez că mâine (marți-n.n) aflăm cu câte voturi a fost demis Florin Cîțu, pentru că în momentul ăsta sunt trei partide care au spus că votează moțiunea: USR PLUS, AUR și PSD.

În total, avem 280 de parlamentari, nu mai pun la socoteală câțiva parlamentari neafiliați, poate și de la minorități unu-doi, poate și de la PNL, de ce nu, unu-doi. În momentul ăsta, când e o diferență așa de mare de peste 50 de voturi nu se mai poate face nimic, dacă toate partidele se țin de cuvânt”, a declarat Ionuț Moșteanu, luni, la RFI.

Ce urmează? Cele două scenarii enunțate de Moșteanu

Deputatul USR PLUS a adus în discuție eventualitatea revenirii la guvernare a formațiunii din care face parte. Dar cu accent pe unele condiții.

”Sunt două scenarii mari și late: PNL poate continua la guvernare ori cu voturi de la USR PLUS ori cu voturi de la PSD, indiferent de ce scenarii se învârt și se plimbă în spațiul public (…). Dacă ne întoarcem la guvernare, ne vom întoarce pe niște condiții foarte clare, condiții care nu s-au respectat, condiții care vor trebui detaliate foarte-foarte mult”, a subliniat Moșteanu.

Ce spune Orban

Pe de altă parte, fostul lider al PNL-ului, Ludovic Orban, e de părere că nu vor fi aleși ai neamului de la acest partid care să voteze demersul social-democraților.

”Eu nu cred că va exista vreun parlamentar al Partidului Național Liberal care să voteze moțiunea de cenzură a PSD”, a declarat Ludovic Orban, luni.

Cîțu: Toate scenariile sunt pe masă

Și Florin Cîțu a anunțat ce s-a decis în forul PNL-ului, cu privire la prezența parlamentarilor liberali la ședința din 5 octombrie, când se va supune votului moțiunea PSD. ”Parlamentarii PNL vor participa la moțiunea de mâine (marți-n.n), dar nu vor vota. Deci vor fi prezenți, nu vor vota. Aceasta este decizia luată astăzi în BEx”, a anunțat Cîțu.

”De mâine (marți-n.n), , dacă trece această moţiune, (…) toate scenariile sunt pe masă. (…) Mă voi uita către această nouă coaliţie, condusă de PSD înțeleg, coaliția PSD- USR- AUR dacă au plan. Eu sper că nu vor doar să dea jos Guvernul şi după aceea să se uite cum rămâne ţara în haos. Vom vedea ce propunere vine de la această nouă majoritate”, a completat actualul șef al Guvernului.

182 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger