AcasăPoliticaCe răspunde Ludovic Orban la criticile privind demiterea Avocatului Poporului. Renate Weber,...

Ce răspunde Ludovic Orban la criticile privind demiterea Avocatului Poporului. Renate Weber, desființată de șeful PNL: „A fost Avocatul Diavolului” – VIDEO

Se fac pașii pentru desemnarea unui nou Avocat al Poporului, dar Orban n-o scutește de critici pe Renate Weber: ”A fost chiar un avocat al diavolului” - VIDEO (foto: Facebook/PNL)

Renate Weber nu a scăpat nici joi de critici venite din partea liderul PNL, aflat în fruntea Camerei Deputaților.

Până să fie făcut public numele candidatului pe care alianța de guvernare îl va susține pentru fotoliul rămas liber în urma revocării lui Weber, Ludovic Orban a anunțat că ”va fi un singur candidat susţinut de coaliţie”.

În primă fază, însă, politicianul aflat în postura de al treilea om în stat a explicat pașii procedurali ce vor fi parcurși, în vederea numirii unui nou Avocat al Poporului.

“Am convocat şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere. Ca urmare a hotărârii Parlamentului de ieri (miercuri-n.n) prin care doamna Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului, poziţia a devenit vacantă şi Parlamentul are obligaţia legală de a proceda la desemnarea unui nou Avocat al Poporului”, a precizat Ludovic Orban, joi, de la Parlament.

Calendarul stabilit

Totodată, al treilea om în stat a anunțat că a fost stabilit și calendarul referitor la votarea viitorului Avocat al Poporului. ”Depunerea candidaturilor din partea grupurilor parlamentare (…) se va face până marţi, 22 iunie, orele 16. Și am stabilit termen de raport pentru comisiile juridice ale celor două Camere ziua de miercuri, ora 12.

În cazul în care se va finaliza raportul comisiilor juridice, la ora 12 vom avea un nou Birou Permanent reunit (…) pentru a convoca plenul şi cel mai probabil miercuri după şedinţa Birourilor Permanente reunite vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală de numire a noului Avocat al Poporului”, a anunţat Orban.

Ludovic Orban: Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci a fost avocatul PSD

Întrebat referitor la intenția PSD-ului de a se adresa Curții Constituționale, cu o sesizare pe tema revocării lui Weber din funcția de Avocat al Poporului, Orban a replicat: “Cum nu a avut dreptul la apărare? A fost convocată şi a fost prezentă în comisiile juridice”.

Totodată, răspunzând unei alte întrebări de la presă, Orban a dat glas mai multor critici la adresa lui Renate Weber, cu tot cu săgeți la PSD, principala formațiune din Opoziție. ”Sigur că PSD poate să atace la Curtea Constituţională şi normal că atacă PSD la Curtea Constituţională pentru că Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci a fost avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD şi a fost chiar un avocat al diavolului.

V-am spus că motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Renate Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor”, a susținut Orban.

Ciolacu: Cred că nu poate cineva să o acuze pe doamna Renate Weber că este vreo o pesedistă înfocată

În tot acest context, amintim că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a sărit, lunile trecute, în apărarea lui Weber, după ce se anunțase inițierea procedurii privind revocarea acesteia din funcția de Avocat al Poporului.

”Ştim cine este Avocatul Poporului în acest moment, vremelnic, ca fiecare dintre noi în anumite funcţii publice. Este doamna Renate Weber. Cred că nu poate cineva să o acuze pe doamna Renate Weber că este vreo o pesedistă înfocată. Dacă luaţi istoricul domniei sale, este un avocat de excepţie, de dreapta”, a susținut Marcel Ciolacu – VEZI mai multe detalii AICI.

341 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger