AcasăPoliticaSe duc negocieri până în ultimul moment. Cîțu: „Ar trebui să avem...

Se duc negocieri până în ultimul moment. Cîțu: „Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare” – VIDEO

(sursa foto: facebook/PNL)

Înaintea unor ședințe ce ar urma să aibă loc, vineri, la PNL, actualul lider al formațiunii politice anunță că vor fi negocieri „până în ultimul moment” pentru formarea guvernului.

„Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare”, a anunțat, joi, Florin Cîțu.

Totodată, președintele Partidului Național Liberal a subliniat că formațiunea pe care o conduce are același mandat – și anume un guvern minoritar PNL-UDMR.

„Mandatul nostru nu s-a flexibilizat, este același – mandat cu guvern minoritar PNL-UDMR. Bineînțeles, domnul premier desemnat Nicolae Ciucă trebuie să aibă discuţii pentru a convinge partidele să ne susţină cu vot în Parlament, să susțină un Guvern minoritar. Eu revin la ce am spus, din primul moment când l-am propus pe domnul Ciucă: PNL (…) a arătat că înţelege importanţa momentului prin care trece România (…). În acest moment, mie îmi este clar că doar PNL înțelege (…) prin ce trece România, celelalte partide doar fac declarații și atât”, a susținut Cîțu în fața presei.

Săgeți către PSD

Actualul lider al PNL-ului n-a ratat ocazia să lanseze săgeți în direcția social-democraților. „Dacă cei de la PSD își schimbă opinia în fiecare zi. (…) Nu vrea să intre la guvernare PSD-ul, vrea să intre la guvernare, vrea un guvern cu tehnocraţi. Cine mai înţelege ceva de aici?”, a susținut Cîțu.

Pe de altă parte, premierul interimar s-a ferit să spună clar ce portofolii va primi UDMR-ul în viitorul guvern. „O să fie gata lista de miniştri până sâmbătă. Vom prezenta public. Cred că astăzi vom afla varianta finală a acestui guvern pentru portofoliile celor de la UDMR”, a susținut Cîțu, răspunzând unei întrebări.

Ciolacu: Deja întindem prea mult răbdarea românilor

Anterior în cursul acestei zile, liderul PSD spusese că discută în continuare cu premierul desemnat, un mesaj similar transmițând și în cursul zilei precedente – VEZI AICI.

„În ceea ce priveşte criza politică, eu fac un apel la toţi liderii politici cu reprezentare parlamentară în acest moment că deja întindem prea mult răbdarea românilor şi este cazul ca clasa politică să ia o decizie. Întotdeauna cea mai proastă decizie este când nu iei nicio decizie. Momentan, am discuţii în continuare cu domnul prim-ministru desemnat, Nicolae Ciucă”, a declarat Ciolacu, joi, de la sediul PSD-ului.

103 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger