AcasăPoliticaSe destramă Coaliția? Au apărut stenograme din ședința PNL: „E albă sau...

Se destramă Coaliția? Au apărut stenograme din ședința PNL: „E albă sau neagră. Se rupe hamul ori moare calul” – VIDEO

sursa foto: Partidul Naţional Liberal/Facebook

Discuțiile despre comasarea alegerilor din acest an, negocieri care sunt în impas, par să fi tensionat semnificativ relația în interiorul coaliției de guvernare – formată din PSD și PNL.

Au apărut stenograme cu discuții ale mai-marilor liberali, dintr-o ședință PNL ce a avut loc recent. Discuții din care rezultă că nume grele din partidul condus de Ciucă ar fi cerut ruperea alianței cu PSD, după blocajul negocierilor pe comasarea alegerilor.

Citiți și: COMASAREA alegerilor = ÎMPĂRȚIREA cașcavalului! Ciolacu negociază cu pistolul la tâmplă

Stenograme din ședința PNL au fost prezentate de Antena3. Discuțiile la nivelul conducerii liberale au avut loc după ce nu s-a ajuns la un consens cu social-democrații, cu privire la comasarea alegerilor. Totul, în contextul în care în acest an vor avea loc și alegeri europarlamentare, și parlamentare, și locale, dar și prezidențiale.

O nouă ședință a Coaliției, pe acest subiect al eventualei comasări a alegerilor, ar urma să aibă loc vineri.

Iată cum au sunat discuțiile din ședința PNL, conform stenogramelor ajunse publice:

Vasile Blaga: „Domnule preşedinte, Blaga sunt. Cred că este absolut obligatoriu să amânăm. Pentru că avem cu totul altă abordare vizavi de ce ne aşteaptă ca şi campanie după chestia asta. Nu putem să chemăm 1.000 de oameni să le spunem că doar fuzionăm, ceea ce e un lucru foarte bine, doamne, şi foarte bun, cu ALDE, dar trebuie să dăm mesajul pe întregul arc.

Domnule preşedinte, o să râdeţi. E albă sau neagră. Se rupe hamul ori moare calul. Asta este vorba, am trecut prin asta şi am câştigat de fiecare dată”.

Ciucă: „Absolut sunt de acord”

Nicolae Ciucă: „Absolut, absolut sunt de acord să am avut o reacţie similară şi de la întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu primarii care au fost prezenţi la întâlnire. Să stiţi că oamenii se mobilizează şi decizia noastră aşa… să iasă”.

Florin Cîţu: „Domnule preşedinte, un vot împotrivă. Eu cred că era momentul să avem Consiliu Naţional să discutăm exact ce facem în coaliţie deci un vot împotrivă”.

Nicolae Ciucă: „A rămas să ne mai vedem încă o dată vineri şi existând probabilitatea că nici vineri să nu se închidă, oricum nu ne mai putem duce mai mult de săptămâna viitoare când se iese din termenul legal pentru reglementarea calendarului. Propunerea noastră este să analizăm amânarea Consiliului Naţional pentru momentul în care avem decizia în coaliţie.”

 

Ciolacu: „O să mai stăm de vorbă vineri pe acest subiect”

Marți, 13 februarie, premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost întrebat de presă pe tema comasării.

„Veți mai vorbi cu dl. Ciucă pe tema comasării sau s-a încheiat subiectul?” – a fost întrebat Ciolacu.

„Într-o coaliție vorbim mereu. Am înțeles că o să încercăm… Știți foarte bine că în următoarele zile am o ședință G2G în Italia cu doamna prim-ministru Meloni și a rămas că, atunci când mă întorc, o să mai stăm de vorbă vineri pe acest subiect, să vedem tehnic cum se face”, a răspuns Ciolacu.

Întrebat de jurnaliști de ce s-au blocat negocierile în Coaliție. „Dumneavoastră când ați mers pe stradă, v-a întrebat cineva de comasare? Pe mine nu m-a întrebat nimeni”, a răspuns, între altele, Marcel Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
390 afisari

3 COMENTARII

  1. de cate ori treceam pe la digi vedeam prostia aia cu hamul si calul spusa de falci de porc de parca ar fi fost cine stie ce vorba de duh…

  2. Daca Ciuca asculta de hamul -pedeleee Blaga si de Citu dosar penal…S-ar rasuci penelistii adevarati in mormant.
    PNL va face alianta cu USR, cu UDMR si cu dracu’ sa ramana la ciolan.
    PNL ar reusi doar daca nu mai vedem bucile si burtile grase ale pedelistilor transformati in luptatori de dreapta ai PNL.
    PNL un partid captiv…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger