AcasăPoliticaSe dă rația la proteste

Se dă rația la proteste

Încă o lună, încă o stare de alertă. De data aceasta, admirabilă. Depășește în neghiobie tot ce a fost până acum. Până unde se poate ajunge? Până unde se poate merge cu bătaia de joc?

Tăcem, tăcem și stăm cu capul plecat. De ce? Chiar așa am ajuns, să ne mulțumim cu zgârciurile aruncate de la masa Puterii și să ne simțim sătui și fericiți?

Țipați pe rând

Ultima ordonanță pentru starea de alertă ne mai lungește puțin lanțul. Dar ne mută și bucata de carne mai departe decât era până acum. Ca de obicei, nu e nimic nou în asta. Ce-am câștigat? Dincolo de iluzia de libertate, nimic. Guvernul ne face hatârul de a putea ieși la proteste. Avem voie să ne exprimăm nemulțumirea, în cazul în care nu vrem să aplaudăm Guvernul. Stați, nu dați năvală. Nu aveți voie decât cu masca pe gură și pe nas. Ce-o să se audă din ceea ce strigați? Mai nimic, ăsta e și scopul. Guvernul lucrează pentru binele nostru, nu poate fi deranjat cu chiote și înjurături. Și nici cu lozinci contra. E sensibil la chestiile astea. Fiți „colaborativi”, cum spunea un ministru, să ajutăm Guvernul să ne fie bine. Cât de bine? Atât cât ne permite lanțul.

Avem voie, deci, să protestăm. Nu mai mult de 100 de persoane, la un metru și ceva distanță unul de celălalt. De ce n-am încerca cu un grup de o sută, la trei metri în spate altă sută, apoi încă și încă până se umple Piața Victoriei? Distanță, măști, e tot ce trebuie. Ceea ce Guvernul se face că uită este că nu avem nevoie de aprobări pentru a ne exprima nemulțumirea. Nu avem nevoie de aprobări pentru a ne exercita un drept. Starea de alertă nu este dată pentru a preveni epidemia sau pentru a vindeca oameni. Dacă era așa, scăpam de astea până acum.

Este impusă tocmai ca să nu ne adunăm și să vociferăm că ne-am săturat de minciună, incompetență și impostură. Nu se teme nici Guvernul de epidemie, se vede cu ochiul liber, cât se teme să nu dăm frâu liber pasiunilor strânse în noi de atâta vreme. Mai ales acum, în pragul alegerilor, când cea mai mică scânteie poate răsturna scorul pe care mizează Puterea. Nouă, ne-ar fi sau nu teamă să ieșim în stradă, dar Puterii se vede că-i țâțâie fundul în fața a mai mult de 100 de persoane. Ciudat, în ordonanța asta cu starea de alertă nu scrie că, în cazul în care suntem obraznici, și jandarmii trebuie să stea la mai mult de un metru unul față de altul, ca să nu zic și față de noi. Guvernule, pe cine vrei tu să păcălești cu protestele date pe rație? Hai, țipați pe rând!

author avatar
Valentin Boeru
689 afisari

7 COMENTARII

  1. Ce nu-ți convine din ce zice autorul aici, frânare? Ori îți plac condiția de sclav și poziția capră?

    • Un postac idiot care-i ține steagul sus lui Orban, nu-l băga în seamă că nu mai scăpăm de el pe aici.

      • Io tin steagul curcueu ridicat in boscheti , mi-am rujat botoxul si m-am uns la torpedou cu vaselina de tanc , daca ma racoleaza vreun zdrahon de Rabnita , nu mai scapa di mini , sunt tari romantica ….

  2. Comisarul.ro , azi , ora 19:48 : ” Masturbatoarea PSD a fost saltata de jandarmi ” E vorba de Oana Lovin , cunoscuta drept protestatara cu sparanghel . AK-24 , AZI , 15-09-2020 : ” Isterie la Johannis . Oana Lovin a plans in fata jandarmilor dupa ce l-a injurat pe presedinte ”. Atat ea cat si Codruta Cerva au fost huiduite de pnsionari care le-a apostrofat cu : ” Anarhistelor , la Moscova cu voi !”

  3. Chiar , fara relevanta , asta e floare la ureche , pana nu ne facem de rasul lumii , nu ne lasam , oricum electoratul nostru , imputinat pe cale naturala , asteapta punga cu scrumbii alterate …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger