AcasăPoliticaSe clatină scaunele mai-marilor din Ministerul Economiei. Năsui: Nu este nevoie de...

Se clatină scaunele mai-marilor din Ministerul Economiei. Năsui: Nu este nevoie de atâția șefi și directori

Se clatină scaunele mai-marilor din Ministerul Economiei. Năsui: Nu este nevoie de atâția șefi și directori (sursa foto: Facebook/Guvernul României)

Oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Economiei dă de înțeles că are planuri mari când vine vorba de instituția pe care o conduce. S-a adus vorba de o reorganizare a ministerului, luate în vizor fiind inclusiv funcții de la vârful unor structuri din cadrul acestuia.

”Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituțiilor statului din ultimii zeci de ani.

Reducem 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea”, dă asigurări Claudiu Năsui, într-un mesaj transmis miercuri, 14 iulie.

Concluzia ministrului: Foarte multe structuri și foarte mulți șefi

Fără să facă referiri concrete la structurile avute în vedere în cadrul acestei anunțate reorganizări, ministrul USR PLUS a adus în atenție concluzia că în cadrul Ministerului Economiei sunt cam mulți șefi.

Actualul minister al economiei este rezultatul multiplelor despărțiri și comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri și, mai ales, foarte mulți șefi”, a mai scris Năsui pe Facebook.

Năsui: Nu este nevoie de atâția șefi și directori în Ministerul Economiei

Totodată, politicianul USR PLUS a ținut să menționeze că ”statul român e masiv supra-dimensionat” și că ”în ultimii ani numărul de bugetari și de instituții noi în România a tot crescut”, pe motiv că ”fiecare politician a vrut să-și crească puterea, posturile și bugetul la dispoziție pe spatele contribuabilului”.

Pe lângă constatarea trecută în dreptul acestei concluzii, ministrul Năsui aduce din nou în atenție situația de la ministerul pe care îl conduce și planul avut în vedere în cazul acestei instituții. ”De aceea cheltuielile statului au tot crescut. De aceea am ajuns să avem mii de structuri, instituții și agenții inutile. Le cunoaștem bine pe câteva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agenții fără număr și pentru orice motiv, etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri înființate doar pentru a da posturi de conducere unor personaje conectate politic și pentru a salariza activ de partid. Toate acestea din banii noștri.

A venit vremea să reformăm acest stat. Nu este nevoie de atâția șefi și directori în Ministerul Economiei. Avem nevoie de un stat mic și concentrat pe ce trebuie să facă. Unul care să genereze cheltuieli mai mici pentru contribuabili și birocrație mai puțină. Prin această reorganizare reducem funcțiile redundante și departamentele care nu și-au arătat niciodată utilitatea”, a mai susținut Năsui în mesajul transmis în această a treia zi a săptămânii.

294 afisari

1 COMENTARIU

  1. JUMĂTATE DIN HAITELE BUGETARE TREBUIE ZBURATE!!!!!

    PENSIILE SPECIALE DESFIINȚATE!!!!!

    INTERZICEREA PENSIONĂRII ÎNAINTE DE 65 DE AN!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger