AcasăPoliticaSe cere demisia ministrului Lucian Bode. ”Este inadmisibil”

Se cere demisia ministrului Lucian Bode. ”Este inadmisibil”

Ecourile accidentului rutier în care a fost implicat, la finele săptămânii trecute, unul dintre miniștrii din Cabinetul Orban par departe de a se stinge.

Mai nou, s-a aflat că principalul partid de opoziție îl vrea plecat pe Lucian Bode din echipa guvernamentală, în timp ce USR-ul vrea să afle de la ministrul Transporturilor explicații cu privire la folosirea girofarului. Mai exact, care era urgența care să fi justificat o astfel de măsură, în timpul deplasării pe DN7.

Primii care au reacționat public pe această temă au fost social-democrații. Care, prin intermediul unui mesaj în care fac trimitere la recenta reacție a șefului Guvernului pe acest subiect (DETALII AICI), îi cer lui Lucian Bode să plece de la șefia Ministerului Transporturilor.

”Demisia, Bode! În loc să facă drumuri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, își face cale liberă în trafic cu girofarul, până când intră frontal în mașina unor turiști din Polonia! Pentru Bode, nu contează nici legea, nici siguranța celorlalți participanți la trafic.

Pentru șeful lui Bode, Ludovic Orban, nu contează că fapta ministrului Transporturilor se încadrează în sfera penalului! Câtă vreme Bode nu a intrat cu mașina în bolidul vreunui interlop, nu e o problemă, poate să rămână în funcție!”, transmit reprezentanții partidului în fruntea căruia se află Marcel Ciolacu, prin intermediul unui mesaj transmis pe Facebook.

Useriștii vor explicații

De altfel, pe aceeași rețea de socializare au reacționat și useriștii conduși de către Dan Barna. Care sunt de părere că accidentul în care a fost implicat Bode ”ridică multe semne de întrebare”. Drept urmare, așteaptă și răspunsuri la ele. Ca atare, formațiunea ”cere ministrului liberal să explice public care era urgența de a se deplasa cu semnalizare acustică și luminoasă pe drumurile publice și dacă a respectat legea”.

Mai mult, ”USR reamintește accidentul tragic al polițistului Bogdan Gigină, petrecut tocmai într-o situație abuzivă de folosire a deplasării în regim de urgență” și ”consideră că este inadmisibil dacă tocmai ministrul Transporturilor nu a respectat legea și a încercat să scape de cozile intermidabile de pe drumul național Sibiu-Vâlcea-Pitești, folosind fără justificare girofarul, ca un sindrom al vechii clase politice de care România trebuie să se elibereze”.

În același context, useriștii vor ca Poliția Română să anunțe nu doar ce verificări s-au făcut, ci și ce măsuri s-au dispus în cazul de față.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
306 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger