AcasăPoliticaSe cere demisia lui Grindeanu de la ANCOM: ”Nimeni nu e mai...

Se cere demisia lui Grindeanu de la ANCOM: ”Nimeni nu e mai presus de lege”

Planurile politice ale actualului șef al ANCOM-ului nu sunt văzute deloc cu ochi buni la nivelul PMP-ului, cel puțin nu când sunt făcute în aceeași perioadă în care Sorin Grindeanu ocupă, încă, prima funcție în cadrul Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

În ideea că ”nimeni nu e mai presus de lege”, reprezentanții formațiunii conduse de către Eugen Tomac cer demisia lui Sorin Grindeanu de la ANCOM. Nu oricum, ci prin intermediul unui mesaj transmis public, adresat lui Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților și, totodată, liderul interimar al PSD-ului, partidul de care se leagă planurile politice ale lui Grindeanu. ”Domnul Sorin Grindeanu ocupă funcția de președinte al ANCOM, funcție care, conform legii de organizare a autorității respective, este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția celor didactice. Din această poziție, domnul Grindeanu nu poate participa în niciun fel la viața politică a unui partid politic. Mai plastic fie spus, nu poate fi ”și popă, și hoț”. Trebuie să părăsească de urgență această funcție”, transmit membrii PMP-ului.

Insistă pe respectarea literei legii

Reprezentanții partidului aduc, totodată, în discuție faptul că ”este pentru prima oară când România înregistrează o situație în care președintele ANCOM participă activ la viața politică a unui partid politic, deși legea interzice acest lucru” și cer plecarea lui Grindeanu din fotoliul de președinte al Autorității în cauză.

PMP vă solicită ferm să puneți capăt acestei situații inadmisibile și, fie să solicitați domnului Sorin Grindeanu să demisioneze din funcția de președinte ANCOM, fie să-l demiteți din această funcție, întrucât ANCOM este autoritate publică sub control parlamentar, iar legea prevede că președintele ANCOM poate fi demis dacă nu mai îndeplinește criteriile prevăzute de lege sau când, prin acţiunile sale, afectează în mod grav independenţa funcţională a autorităţii. Dumneavoastră conduceți Camera Deputaților, iar Senatul este condus de un alt membru PSD. Nimic nu vă oprește să puneți în aplicare prevederile legale. Nu promovați de la cel mai înalt nivel al Legislativului României practica sfidării legii”, îi mai cer PMP-iștii lui Marcel Ciolacu, într-un mesaj transmis joi după-amiază, pe Facebook.

Grindeanu candidează la Congres

Reacția PMP vine după ce recent s-a aflat că Sorin Grindeanu intenționează să candideze la apropiatul Congres al PSD-ului, pentru funcția de prim-vicepreședinte. Și că vrea să se întoarcă din nou în politică, să facă echipă cu actualul lider interimar al formațiunii social-democrate, Marcel Ciolacu, și cu Gabriela Firea.

Congresul Partidului Social Democrat, în cadrul căruia se va alege noua conducere a principalei formațiuni de opoziție, ar urma să aibă loc pe 22 august.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger