AcasăPoliticaSe cere capul lui Florin Cîțu. Coaliția nu-l mai vrea la Palatul...

Se cere capul lui Florin Cîțu. Coaliția nu-l mai vrea la Palatul Victoria

coalitieSe cere capul lui Florin Cîțu. Coaliția nu-l mai vrea la Palatul Victoria

Florin Cîțu a recunoscut că a fost condamnat la închisoare în SUA, apoi a băgat capul în nisip. De două zile, premierul stă ascuns, timp în care Opoziția și opinia publică fierb.

Mulți cred că Florin Cîțu trebuie să demisioneze din funcția de premier după informația, confirmată de șeful Executivului, că a fost prins băut la volan de Poliția americană în 2000.

Primii care au cerut demisia premierului au fost cei din PSD, prin vocea președintelui Marcel Ciolacu. Liderul social-democraților i-a solicitat miercuri preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară „urgent” demisia premierului Florin Cîţu, pentru că legile în vigoare interzic numirea ca ministru a celor condamnaţi penal.

„După ore bune în care speram la o #RomâniaNormală în politică şi la o retragere a premierului Florin Cîţu, solicit preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia şefului Executivului! O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Cîțu, pus la zid de colegii din Coaliție

Florin Cîțu se vede pus la zid chiar și de către colegii din coaliția de guvernare. Conform unor surse, citate de Realitatea PLUS, liderii USR-Plus cer și ei demisia lui Cîțu, însă deocamdată o fac din spatele ușilor închise, fără să o asume public.

Liderii USR PLUS au avut joi seara o ședință a Biroului Național în care și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu activitatea guvernului din care fac parte, precum și în legătură cu premierul Florin Cîțu. Aceștia sunt supărați că premierul nu-i privește „ca pe niște parteneri de coaliție” și au fost mai multe voci care au cerut demiterea acestuia.

„Scandalul cu episodul din Statele Unite a fost picătura care a umplut paharul. A fost multă frustrare de când cu Vlad Voiculescu, apoi rectificarea și un nou PNDL program criticat vehement când eram în Opoziție”, au declarat surse din partid, pentru Digi24.ro.

Potrivit acestora, mai mulți lideri ai Biroului Național, atât din USR, cât și din PLUS au avut o reacție „vehementă” la adresa premierului și chiar au solicitat să i se ceară demisia. „S-a discutat chiar și de o moțiune de cenzură”, susțin sursele citate. „Dacă îi ceream demisia, nu și-o dădea. Nici să votăm o moțiune de cenzură nu putem”, spun aceleași surse.

author avatar
Andreea Vlad
1.163 afisari

9 COMENTARII

  1. Poate ca coialitia nu-l mai vrea pe agentu Cutu, da daca SRI -ul il iubeste, io da coialitiei prin bot, ca-i ordrin de la Sparanghel Voda in Loboda

  2. Si Julien e nemultumit. Usr sigur vor și ei capul numai ca Julien nu stie ca pe gura nu poti sa faci copii. Ramane sa vedem pe dos. E si melodia aia Up&down Up&Down..

  3. Caraghiosilor. Este colegul vostru. Şerpilor. Îl tratați de parcă ar fi criminal. V-ați tâmpit! Cred că de la vaccin vi se trage. Cum să vrei capul unui coleg care are o infracțiune, e drept, este singura lui infracțiune. Dar nu a omorât pe nimeni cu mașina. Sfinților ce sunteți voi. Cei care ați dat ordine să vaccinați si după au murit oameni, ăia cum se numesc? Aia toți de pe la Ministerul Sănătății si ăia vanduti la OMS, dormiți bine pe pernele voastre din puf de struțo-cămilă?
    Aveți conştiința împăcată?
    Vai de capul vostru de colegi din coaliție.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger