AcasăPoliticaSe caută premier. Cîțu sau Orban? Iohannis: ”Îl accept” - VIDEO

Se caută premier. Cîțu sau Orban? Iohannis: ”Îl accept” – VIDEO

Cîțu sau Orban premier? Iohannis: Dacă îl propune, îl desemnez - VIDEO

Pe fondul negocierilor care nu au dus, încă, la un consens între partidele de centru dreapta pentru postura de premier, Klaus Iohannis a făcut referire la consultările privind noul guvern, dar și la posibilele variante de premier. Totul, în contextul în care recent s-a vehiculat că Ludovic Orban s-ar vrea din nou ”în cărți” pentru funcția de premier, postură din care a demisionat după alegeri, și pentru care PNL-ul l-a propus pe Florin Cîțu.

”Partidele se luptă pentru guvernare, aceasta e esenţa existenţei unui partid să guverneze, să se lupte să ajungă la guvernare”.

”Dar, pe de altă parte, lucrurile sunt complicate în aceste negocieri. Doar la început pare simplu, dar cum intri în negocieri îţi dai seama că sunt viziuni diferite, programe de guvernare diferite, sunt scheme de ministere diferite. Şi atunci trebuie să avem suficientă răbdare să așteptăm ca partidele să negocieze aceste lucruri”, a completat Klaus Iohannis, aflat în Giurgiu, la o acțiune de plantat arbori, menită a marca închiderea oficialeă a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară”.

Vrea cât mai repede un guvern

În așteptarea rezultatelor acestor negocieri, șeful statului a declarat că dacă ar fi să îi fie propus Ludovic Orban sau Florin Cîțu drept premier i-ar accepta. ”E posibil să se înţeleagă în coaliția de centru-dreapta şi să vină cu o propunere. Asta aştept eu ca președinte – să se formeze o majoritate şi să îmi propună un nume. (…) Că este Orban -îl accept, că este Cîţu – îl accept. Sau să fie altcineva. Nu ştiu pe cine negociază ei acolo, dar la urmă vor veni să propună ceva”, a declarat Iohannis.

Totodată, președintele a subliniat că i se pare important ”să se formeze relativ repede un Guvern ca să gestioneze pandemia şi criza economică, să avem un Guvern care se bazează de preferat pe o majoritate solidă în Parlament şi să mergem mai departe, că de lucru este foarte, foarte mult”.

Nu în ultimul rând, întrebat dacă l-ar accepta premier pe Ludovic Orban şeful statului a spus: ”Da, dacă Coaliţia îl propune, îl desemnez”.

115 afisari

3 COMENTARII

  1. ziceau astia cu alianta ca decat toti impreuna cand au de comunicat ceva vor comunica deci alianta e d lui??????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger