AcasăPoliticaSe așteaptă marele anunț, după ședința Coaliției! Ciolacu: „PSD a lucrat la...

Se așteaptă marele anunț, după ședința Coaliției! Ciolacu: „PSD a lucrat la cele mai multe dintre măsuri” – VIDEO

Se așteaptă marele anunț, după ședința Coaliției! Ciolacu: „PSD a lucrat la cele mai multe dintre măsuri” - VIDEO

Înainte de ședința de luni a liderilor coaliției, la finele căreia se așteaptă să fie anunțat conținutul pachetului de măsuri economice și sociale pregătite, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, președintele PSD a făcut o serie de precizări.

În primă fază, Marcel Ciolacu a fost întrebat despre impactul bugetar al acestor măsuri preconizate. „17,5 miliarde de lei, dintre care 1,8 miliarde de euro din fonduri europene. În acest moment nu e nicio problemă în ceea ce privește deficitul (bugetar).

Aproape un miliard de euro o să meargă numai la ajustarea prețurilor din construcții și repornirea șantierelor, estimând noi că sunt blocate în momentul acesta investiții pe teritoriul României de 40 de miliarde de lei”, a răspuns Marcel Ciolacu, aflat la sediul PSD.

Ciolacu: E evident că PSD a lucrat la cele mai multe dintre măsuri

Cât despre unele reacții de la nivelul PNL, cum că social-democrații ar cam fi furat startul în ceea ce privește prezentarea publică a unora dintre aceste măsuri, președintele formațiunii social-democrate a ținut să sublinieze rolul jucat de partidul pe care îl conduce în privința pregătirii acestor măsuri.

„Am discutat. Aceste măsuri de obicei le-am discutat înainte de a ieși. E evident faptul că PSD a lucrat la cele mai multe dintre măsuri, despre ce vorbim…”, a replicat Ciolacu, răspunzând unei întrebări de la presă.

Ciolacu: Important este să avem și un guvern și o coaliție eficientă

Pe de altă parte, șeful a făcut referire și la cum anume arată relația cu premierul Ciucă, recent devenit noul președinte al Partidului Național Liberal, succesor al lui Florin Cîțu în fotoliul destinat numărului 1 în cadrul PNL-ului.

Ciolacu a anunțat că a vorbit deja în două rânduri la telefon, luni, cu Ciucă. „Am avut o comunicare bună cu prim-ministrul o am în continuare. Astăzi am vorbit deja de două ori la telefon și am bifat și agenda și discuțiile privind anumite întâlniri externe pe care le-a avut și prim-ministrul, le-am avut și eu în calitate de președinte al Camerei. Deci momentan funcționează.

Important este să avem și un guvern și o coaliție eficientă, ținând cont de perioada prin care trece România”, a susținut Ciolacu.

Liderul PSD a dat de înțeles că nu are de gând să îi răspundă lui Cîțu, referindu-se la recentele declarații făcute de fostul șef al liberalilor, în contextul congresului extraordinar al PNL-ului. „Există măsuri propuse de miniștri, în interministeriale, și convenite cu prim-ministrul. La fel am procedat și eu în momentul în care am conturat anumite măsuri, le-am discutat cu prim-ministrul”, a ales să menționeze Ciolacu.

Câți români ar urma să beneficieze de aceste măsuri

Întrebat câți români ar urma să beneficieze de aceste măsuri, Ciolacu a răspuns: „jumătate din populația României, indiferent dacă vorbim de zona economică cât și de zona socială”.

„Este pentru prima oară și știm că am intrat la guvernare și s-a venit cu un prim pachet de măsuri pe zona socială și pe urmă a trebuit acea ordonanță să închidem din efectele pe energie, scumpirea prețurilor la energie. Și acum este pentru prima oară când venim cu măsuri pe zona economică ținuite în zona de agricultură, de construcții, mai mari decât zona socială (…) Veți vedea că sunt niște măsuri care anticipează anumite blocaje viitoare, e pentru prima oară când Guvernul României și o coaliție vine cu așa ceva”, a fost auzit spunând liderul PSD.

124 afisari

3 COMENTARII

  1. psd l-a lasat pe ghinea si usr sa faca dezastrul pnrr fara sa-i deranjeze cu nimic , fara sa se intereseze ce fac ei acolo cu dispret fata de pensionari si romani .pnrr nu era afacerea usr , era un program national , si psd ca opozitie trebuia sa intervina , dar au tacut complice . asta a fost marea lucrare a curvelor din psd .

  2. Câți români ar urma să beneficieze de aceste măsuri????
    Niciunul. Companiile straine vor profita.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger