AcasăPoliticaSe ascute pe zi ce trece lupta pentru șefia PNL. Orban, săgeți...

Se ascute pe zi ce trece lupta pentru șefia PNL. Orban, săgeți către Cîțu: ”Sunt unii care se proclamă, mai nou, campioni ai…” – VIDEO

Se ascute pe zi ce trece lupta pentru șefia PNL. Orban, săgeți către Cîțu: ”Sunt unii care se proclamă, mai nou, campioni ai...” - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Pe măsură ce se apropie tot mai mult Congresul din toamnă, în cadrul căruia liberalii vor alege cine va ocupa fotoliul de șef al partidului, cei doi aspiranți la prima funcție în cadrul PNL-ului se întrec în discursuri în fața membrilor formațiunii politice, în speranța că vor fi cât mai convingători și își vor mări numărul susținătorilor.

Ludovic Orban, actualul lider al PNL-ului, n-a ratat ocazia de a lansa săgeți în direcția contracandidatului său la șefia formațiunii politice. S-a întâmplat miercuri seară, în cadrul discursului susținut în cadrul Conferinței de alegeri a Organizației PNL Sector 3, câștigate de Antonel Tănase.

Cine luptă mai abitir cu PSD-ul

„Sunt unii care se proclamă, mai nou, campioni ai luptei împotriva PSD. (…) Eu nu proclam acest lucru, dar (…) am participat la toate bătăliile cu hidra comunistă care s-a travestit sub diferite nume de-a lungul ultimilor 30 de ani.

Am fost un luptător în prima linie chiar şi atunci când mulți dintre colegii mei făceau blaturi cu PSD. Vă garantez: PNL rămâne principalul adversar al PSD şi al modului distructiv în care PSD afectează istoria României”, a declarat Ludovic Orban, în fața liberalilor din sectorul 3.

Orban: Se vorbeşte despre 8 ani de guvernare. Îmi doresc să guvernăm 12 ani, 16 ani, 20 de ani

Actualul lider al PNL-ului a mai dat o replică unei declarații făcute de Cîțu – cea privind guvernarea de opt ani. ”Acum se vorbeşte despre 8 ani de guvernare. Eu îmi doresc să guvernăm (…) 12 ani, 16 ani, 20 de ani. Dar nu putem realiza lucrul ăsta decât dacă guvernăm bine, decât dacă efectele guvernării noastre aduc beneficii pentru cetăţenii români, decât dacă realizăm toate marile proiecte pe care ne-am angajat să le punem în practică, decât dacă guvernăm cu faţa spre oameni, decât dacă reuşim cu adevărat, prin eliberarea energiilor creatoare ale naţiunii române, să dăm drumul la toate motoarele dezvoltării în România”, a ales să puncteze Orban.

Și de parcă nu ar fi fost suficiente săgețile pe care le lansase deja în direcția oponentului său în cursa pentru prima funcție în cadrul PNL, Ludovic Orban a taxat și afirmația premierului cu privire la ”tranșarea” alegerilor interne – declarație pe care o făcuse la momentul dezbaterii moțiunii PSD îndreptate asupra actualului guvern.

”Eu nu sunt profet, eu nu ştiu ce se va întâmpla pe 25 septembrie, eu nu am tranşat nimic, eu nu garantez nimic. Ce pot să vă spun, în schimb, este că voi da tot ceea ce este mai bun din mine pentru a vă convinge că merit să conduc PNL în următorii 4 ani de zile. Nu pentru mine, nu pentru cei din jurul meu, ci pentru fiecare membru al PNL (…)”, a declarat Orban, pe un ton apăsat.

Ce spusese Cîțu la Suceava

Declarațiile actualului lider al PNL-ului au venit după ce joia trecută, pe 1 iulie, Cîțu vorbise, de la Suceava, despre faptul că ”astăzi dăm startul pentru pregătirea a 8 ani de guvernare”

”Aceste alegeri nu sunt nici despre persoana mea şi nici despre ceilalţi contracandidaţi (…) – sunt despre rolul pe care îl va juca PNL pe scena politică în viitor. (…) Urmează în 2024 (…) patru rânduri de alegeri. Iar inamicul nostru este PSD. De aceea sunt cel mai bun om care ar putea să ducă această luptă. (…) Niciodată nu vom face alianţă cu PSD-ul!”, declarase premierul, pe 1 iulie, aflat în Suceva, la conferința județeană de alegeri a PNL.

124 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger