AcasăPoliticaSe apropie lațul de gâtul lui Clotilde Armand. Primar reținut pentru fraudarea...

Se apropie lațul de gâtul lui Clotilde Armand. Primar reținut pentru fraudarea alegerilor locale de anul trecut

Clotilde ArmandSe apropie lațul de gâtul lui Clotilde Armand. Primar reținut pentru fraudarea alegerilor locale de anul trecut

Primarul unei comune prahovene a fost reținut pentru că ar fi fraudat alegerile locale din septembrie 2020. Marin Voicu a fost audiat, miercuri noapte, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Odată cu primarul, au fost audiate mai multe persoane implicate în desfășurarea alegerilor din 2020. Procurorii și polițiștii de la Investigații Criminale și Investigarea Criminalității Economice au făcut, miercuri, 9 iunie, percheziții în Ciorani și Ploiești, inclusiv la domiciliul primarului și la Primăria Ciorani.

În luna martie a acestui an, mai mulţi saci au fost furaţi dintr-o anexă a Judecătoriei Mizil. Documentele erau depozitate acolo tocmai pentru că erau considerate probe în anchetă, potrivit observatorulph.ro.

Primarul Marin Voicu a fost reținut pentru 24 de ore.

Marin Voicu primarul din comuna Ciorani județul Prahova

„La data de 09.06.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul investigaţii criminale, au efectuat un număr de 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale prev. de art. 391 al.1 Cod penal. Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Alegerile locale din comuna Ciorani au fost câştigate detaşat de primarul în funcție Marin Voicu. Până la alegerile din 2020 acesta era unul dintre membrii vechi ai PSD, dar a candidat sub sigla PNL şi a obţinut un nou mandat, al cincilea, cu peste 83% din voturi.

Fraudă electorală și la Sectorul 1

Procesul electoral ar fi fost fraudat și în Capitală, la Sectorul 1. Primele acuzații au fost făcute de Daniel Tudorache, care a cerut renumărarea voturilor. Poliția a deschis dosar penal pentru falsificarea de documente și evidențe electorale.

Clotilde Armand, candidata USR PLUS la Primăria Sectorului 1 a câștigat alegerile cu 1028 de voturi peste actualul primar PSD Daniel Tudorache. Dar după renumărarea voturilor de către polițiști, Daniel Tudorache ar fi câștigat alegerile de la Sectorul 1 cu aproape 1000 de voturi în plus faţă de contracandidata sa, Clotilde Armand, actualul primar.

Ancheta Secției speciale în dosarul privind alegerile locale din Sectorul 1 nu a fost finalizată, iar termenul a fost prelungit până la 1 august, la cererea Poliţiei Capitalei, care a invocat volumul mare de muncă, potrivit Parchetului General.

author avatar
Andreea Vlad