AcasăPoliticaSe anunță o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la...

Se anunță o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie – VIDEO

Se anunță o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie - VIDEO

La finele unei ședințe a conducerii PSD-ului, senatorul Radu Oprea a ieșit în fața presei anunțând ce pas pregătesc social-democrații. Și asta după ce zilele trecute europarlamentarul Mihai Tudose anunța că formațiunea politică depune un proiect de lege privind plafonarea prețului la energie în România.

Am hotărât împreună cu colegii din Biroul Permanent Naţional ca să declanşăm o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică”, a anunțat, luni, Oprea, într-o conferință de presă.

Purtătorul de cuvânt al partidului condus de către Marcel Ciolacu a făcut și alte câteva precizări pe marginea acestei inițiative a social-democraților. Un mesaj menit să ajungă, practic, și în atenția parlamentarilor de la PNL, dar nu numai. ”Ştiţi că vineri am depus iniţiativa noastră în Parlament cu 157 de semnături, adică toţi parlamentarii membri ai Partidului Social Democrat, deputaţi şi senatori.

Aceste dezbateri trebuie să fie unele extrem de rapide, de aceea am cerut procedura de urgenţă şi foarte serioasă, pentru că este o mare aşteptare. Și această campanie de strângere de semnături are rolul de a sensibiliza parlamentarii de la celelalte partide politice – fie că vorbim despre PNL, despre UDMR, despre USR PLUS sau AUR”, a punctat Oprea.

Tudose a explicat principiile de bază

Referitor la proiectul de lege pregătit de PSD, cu privire la plafonarea prețului la energie în România, Tudose precizase, zilele trecute, ce are în vedere acest demers.

”Principiile de bază sunt următoarele: plafonarea pentru șase luni a prețului la o medie pe ultimele șase luni de la momentul intrării în vigoare a legii. Va fi creat un fond la Ministerul Energiei care să compenseze pierderile la furnizori. Contul acela va fi alimentat de către bugetul de stat, o parte, și o parte de către sumele luate de la producătorii de energie, 50% din profitul fiscal declarat”, a declarat Mihai Tudose, de la sediul formațiunii politice al cărei vicepreședinte este.

74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger