AcasăPoliticaSe anunță măsuri radicale la Ministerul Transporturilor. Circa 150 de posturi vor...

Se anunță măsuri radicale la Ministerul Transporturilor. Circa 150 de posturi vor fi reduse. Grindeanu: „Nu am de ce să…”

Circa 150 de posturi dintr-un minister important urmează să fie reduse. Un anunț în acest sens a venit de la Sorin Grindeanu, social-democratul care conduce Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Declarațiile au fost făcute miercuri, la Simeria. Șeful de la Ministerul Transporturilor susține că fără măsurile de scădere a deficitului bugetar, România se va afla în situaţia de pierde fonduri europene şi de a fi amendată de Comisia Europeană.

„Eu am în jur de 150 de posturi vacante în minister, din 600 – nu vorbesc de companii, (…) pe care le voi reduce. Nu am de ce să le ţin. Evident. Şi sigur, există companii care vin din spate, de la începutul anilor ’90, care nu-şi mai găsesc rostul şi care trebuie desfiinţate, unele dintre ele, iar altele unite, astfel încât să le rentabilizăm”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

Grindeanu: Cred că România nu-şi permite să piardă fondurile europene

„Nimeni nu vrea să dea oameni afară” sau să pună taxe în plus – susține Grindeanu.
Însă ministrul Transporturilor spune că dacă nu se vor lua decizii „responsabile”, prin care să fie redus deficitul bugetar, România riscă să ajungă în situaţia de a-i fi suspendate fondurile europene. De altfel, Grindeanu a subliniat, în acest context, că proiectele majore ale ministerului pe care îl conduce sunt finanţate prin fonduri europene.

„Să ştiţi că fondul problemei este altul: nimeni nu vrea să dea oameni afară, nimeni nu vrea să pună taxe în plus, şi aşa mai departe. (…) Suntem într-o situaţie de tipul următor: dacă nu luăm decizii responsabile în perioada următoare, prin care să reducem deficitul bugetar, vă dau două consecinţe : unu – se suspendă fondurile europene, şi doi – primim amendă de la Comisia Europeană, fiind pe procedură de deficit excesiv, 0,5% din PIB. Toate proiectele majore din România, din acest moment, sunt pe fonduri europene. Ce-ar însemna să se închidă toate aceste fonduri europene?”, a mai spus ministrul Transporturilor.

„Eu nu am vreun proiect important la Ministerul Transporturilor (…) care să nu fie finanţat prin fonduri europene. Eu nu-mi permit să pierd acest lucru. Şi nu cred că e vorba despre Sorin Grindeanu, eu cred că România nu-şi permite să piardă fondurile europene. Despre asta este vorba. Nimeni nu vrea să facă lucruri care să ducă la o viaţă mai grea, dar putem găsi soluţii de comasări, de lucruri care pot fi reduse şi pot fi făcute astfel încât să reducem acest deficit” – a completat Grindeanu.

525 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...