AcasăPoliticaSe anunță încă o iarnă cu probleme la capitolul căldură în Capitală?...

Se anunță încă o iarnă cu probleme la capitolul căldură în Capitală? Licitația nu s-a încheiat. Primar: ”Estimăm că…” – VIDEO

Se anunță încă o iarnă cu probleme la capitolul căldură în Capitală? Licitația nu s-a încheiat. Primar: ”Estimăm că...” - VIDEO (sursa foto: tlnews.ro)

E încă vară, suntem la final de lună august, însă nu sunt puțini locuitorii Capitalei care se gândesc deja la sezonul rece, mai ales că iarna trecută au tot fost probleme cu furnizarea apei calde și a căldurii. Iar veștile nu sunt tocmai liniștitoare.

Întrebat, joi, despre stadiul lucrărilor la rețeaua de termoficare, primarul Capitalei a făcut unele precizări referitoare la o licitație ce ar urma să fie închisă abia săptămâna ce vine.

”Marţi, săptămâna viitoare, estimăm că vom închide licitaţia pentru cei 40 de kilometri de conducte de termoficare. Cei 40 de kilometri sunt împărţiţi în trei loturi. Sunt optimist că o să avem nişte firme care au câştigat în condiţiile contractului şi pot să înceapă lucrul”, a precizat Nicușor Dan, după o vizită la ALPAB.

Nu au fost singurele mențiuni pe care le-a făcut edilul pe acest subiect de real interes pentru bucureșteni. ”Pe de altă parte, avem într-o fază destul de avansată documentaţia pentru achiziţia unei centrale provizorii la Titan, care să dea un plus, pentru că noi avem o reţea din care se scurge multă apă şi multă energie, trebuie să dăm un plus de energie şi atunci o soluţie este o centrală provizorie în fostul CET Titan”, a mai declarat primarul Dan.

Schimbare la vârful ALPAB

Vă amintim, totodată, că până să fie întrebat despre termoficare, Nicușor Dan a anunțat schimbarea directorului ALPAB, nemulțumirea principală fiind generată de situația din parcurile din oraș, dar și faptul că a preluat, interimar, această funcție la vârful Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB).

”Am schimbat directorul ALPAB, este o problemă cu parcurile administrate de municipalitate pe care bucureștenii o văd și noi o vedem, este o problemă care pornește din decizia fostei administrații de a muta activitatea pe companii. Noi a avut o administrație, ALPAB, care funcționa rezonabil, până când în 2018 să se ia decizia ca activitatea să se mute pe companii.

Am avut două conduceri la companie, niciuna corespunzătoare. Adică și pe comenzile care s-au dat, fie în ceea ce privește tunderea ierbii, curățenia, golirea coșurilor de gunoi, curățarea locurilor de joacă s-a făcut treabă de mântuială”, a susținut Nicușor Dan în fața presei.

192 afisari

2 COMENTARII

  1. Baiatul asta cu parul cret e vesnic defazat , anacronic ! Sa fie de la matematica, nu cred ! Ma baiatule pune mina pe treaba , nu mai fa pe prostanacul ca ramii asa ! Ai fost reclama la lapte praf, acum esti adult, primar general !!!! Sau nu poti ??! Atunci e scuzabil !

  2. Dupa „inchiderea licitatiei” urmeaza contestatiile firmelor pierzatoare,
    asa ca probabil prin decembrie s-ar putea incepe lucrarile…

    Stati asa! In decembrie nu putem lasa oamenii fara apa calda, asa ca din martie 2022 ar fi si fezabil si cu deranj mai mic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger