AcasăPoliticaSe aduce în discuție amânarea alegerilor parlamentare. Tăriceanu: ”Intuiesc reacția lui Orban”

Se aduce în discuție amânarea alegerilor parlamentare. Tăriceanu: ”Intuiesc reacția lui Orban”

Se aduce în discuție amânarea alegerilor parlamentare. Tăriceanu: ”Intuiesc reacția lui Orban” (sursa foto: Facebook)

După ce a trecut cursa electorală pentru alegerea primarilor, a președinților de consilii județene și a echipelor de consilieri locali, atenția clasei politice se îndreaptă asupra scrutinului programat pentru luna decembrie.

Astfel că, la doar o zi după ce Curtea Constituțională a dat o decizie cu privire la sesizarea venită de la Cotroceni în privința viitoarelor alegeri, liderul ALDE a transmis că partidul pe care îl conduce vede potrivită amânarea acestor alegeri până în primăvara anului viitor.
”Curtea Constituțională a stabilit că legea care prevede că Parlamentul României este cel care stabilește data alegerilor parlamentare este constituțională. În aceste condiții cred că este foarte potrivit ca Parlamentul să hotărască rapid o dată pentru alegerile parlamentare. Noi suntem în favoarea organizării lor în luna martie 2021”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

Patru argumente

La nivel de motive care să susțină o astfel de măsură, fostul premier a prezentat patru idei, prima dintre ele referindu-se la situația generată de noul coronavirus în România, o alta având legătură chiar cu recentele alegeri.

”Pentru acest punct de vedere avem câteva argumente:

1. Să ne lămurim unde suntem cu criza coronavirus. Vedem cifre din ce în ce mai mari de infectări și încă nu au venit valurile de la deschiderea școlilor și alegerile locale.

2. O amânare a alegerilor ne va permite să trecem peste sezonul virozelor și gripelor de sezon care vor complica și mai tare situația medicală.

3. Vom da o șansă noilor administrații locale să se așeze, să facă pregătiri pentru iarnă și nu să fie concentrate doar pe alegerile parlamentare. Asta dacă toți reprezentanții clasei politice consideră că cetățeanul are întâietate.

4. Va da timp guvernului Orban să negocieze cu statele în care trăiesc mulți români pentru a putea organiza în siguranță secții de vot.”, se arată în mesajul liderului ALDE.

La ce reacție se așteaptă de la șeful Guvernului

Călin Popescu Tăriceanu spune că estimează cam cum s-ar vedea această idee în ochii premierului liberal Ludovic Orban, dar insistă că propunerea nu ar avea legătură cu rezultatul obținut de cel dintâi la recentele alegeri locale, știut fiind faptul că a candidat în cursa pentru Primăria Capitalei.

”Intuiesc reacția lui Orban (Tăriceanu a obținut un scor mic și nu mai vrea alegeri), dar aici este vorba despre mai mult decât interesul unui partid sau altul. Este vorba dacă vrem să rămânem într-o democrație participativă și liberă sau abandonăm această idee și lăsăm să voteze în locul nostru tabletele STS-ului!”, susține liderul ALDE.

author avatar
Cristina Stefan
127 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger