AcasăPoliticaSe adoptă OUG privind „păcănelele”. Ciolacu: „Nu e normal ca industria pariurilor...

Se adoptă OUG privind „păcănelele”. Ciolacu: „Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere” – VIDEO

A început, la Palatul Victoria, ședința de guvern în care, din câte a anunțat chiar premierul, urmează să se dea undă verde ordonanței de urgență (OUG) care reglementează industria pariurilor și a „păcănelelor”.

„Adoptăm azi și ordonanța de urgență care reglementează industria pariurilor și păcănelelor în interesul cetățenilor români”, a anunțat Marcel Ciolacu, în startul ședinței de joi a Executivului pe care-l conduce.

Ciolacu: Jocurile de noroc nu vor mai putea funcționa dacă firma nu este înregistrată în România

În primul rând, jocurile de noroc nu vor mai putea funcționa dacă firma nu este înregistrată în România. Vreau să terminăm odată cu situația în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara țării și chiar în afara Uniunii Europene”, a mai afirmat premierul.

Nu sunt singurele precizări pe care le-a făcut șeful Guvernului pe această temă, la începutul reuniunii de joi a Cabinetului pe care-l conduce.

„Apoi creștem semnificativ taxele pentru toate licențele de jocuri de noroc și limităm drastic spațiul de publicitate pe care îl pot cumpăra firmele din această industrie. Realitatea ne arată că s-a depășit orice limită. Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere! În pandemie, au stat la masa Guvernului, acum amenință politicieni și concediază jurnaliști”, a mai declarat Ciolacu.

Boloș: Vom interzice comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc

De altfel, recent, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, făcuse o serie de precizări, pe Facebook, despre reforma jocurilor de noroc, după ce instituția pe care o conduce a publicat un OUG care ajunge pe masa Executivului.

„Vorbim despre o industrie cu o forță economică uriașă, care are nevoie de un regim juridic și fiscal mai riguros, care să asigure un climat de legalitate, stabil, concurențial și predictibil.

Ministerul Finanţelor a publicat un OUG care urmează să fie aprobat de Guvernul României, prin care să ne asigurăm că resursele provenite din jocurile de noroc sunt gestionate corect.

În primul rând, vom stabili niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenței de organizare și de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum și a taxelor speciale și a garanțiilor depuse de companii.

Mai mult, toți operatorii vor fi obligați să aibă sediul fiscal în România și să plătească aici taxe și impozite. (…) Tot pentru protejarea persoanelor aflate în situații de risc, vom interzice comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc”, a transmis, între altele, ministrul Boloș.

author avatar
Andrei Coman
351 afisari

5 COMENTARII

  1. Dar, Marcelică, cum rămâne cu frățiorul UrSULEI, care, cică, este mare șmecher în ale jocurilor de noroc pe plan mondial și pe piața asigurărilor. Totodată, cum vor mai trăi trusturile de presă fără banii din reclamele la jocurile de noroc?

  2. @ Cum au fost agjați d’ăia care nu au cunoscut și respectat legea, în funcții publice, găsiți vinovați de fapte nelegale, ? Dacă unele instanțe schimbă sentințele altor instanțe, cum este cu cunoașterea și respectarea legii de către ăia care cer creșteri de salarii că au funcții, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger