AcasăPoliticaSe adâncește scandalul în Coaliție. Noi săgeți dinspre PSD către Ciucă/Grindeanu: „Un...

Se adâncește scandalul în Coaliție. Noi săgeți dinspre PSD către Ciucă/Grindeanu: „Un poznaș în slujba țării…”

sursa foto: facebook/Sorin Grindeanu

Tensiunile par să sporească tot mai mult la nivel de Coaliție. Totul, în contextul neînțelegerilor privind data alegerilor prezidențiale, care se așteaptă să fie stabilită după noi discuții la nivelul PSD și PNL.

Între timp, PSD a lansat, joi seară, noi atacuri la adresa lui Nicolae Ciucă, liderul PNL. Prin „vocea” a două nume cunoscute din tabăra social-democrată: Sorin Grindeanu și MIhai Tudose.

Citiți și: România, împărțită: Ciucă la „Cotroceni”, Ciolacu la Palatul Victoria!

Grindeanu: Un poznaș în slujba țării….

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a postat pe Facebook un document intern al PNL, datând din 3 martie, potrivit căruia partidul condus de Ciucă a fost de acord cu organizarea alegerilor prezidențiale în septembrie. Mai mult, social-democratul a ironizat sloganul de campanie al lui Ciucă, „Un ostaș în slujba țării”.

„Un poznaș în slujba țării….

Domnul Ciucă ne spune că va respecta doar prevederile și termenele legale în ceea ce privește data alegerilor prezidențiale.

Mă întreb ce era legal pe 3 martie și a devenit ilegal pe 27 iunie la PNL?!

Probabil tot efectul căldurii de afară și al selfieurilor cu televizorul….”, a scris Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul postat de Mihai Tudose

În același timp, europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreşedinte PSD, a postat pe pagina sa de pe aceeași rețea de socializare un extras dintr-o emisiune TV, în care Nicolae Ciucă spunea, la Digi24, că alegerile prezidențiale vor rămâne în septembrie, „așa cum au fost anunțate”.

„Coerență! Stabilitate! Încredere! Vizionați și trageți dv concluziile…..

Omu’ vrea să fie președinte!”, a scris Tudose, în dreptul imaginilor în care liderul PNL apare în studiul TV, în emisiunea de la începutul acestei luni.

Ciolacu, atac la Ciucă: Onoarea nu e numai pe panouri

Primul atac a venit chiar din direcția premierului Ciolacu, liderul PSD, care, aflat joi la Bruxelles, a acuzat că „PNL doreşte să schimbe regulile jocului”. „Eu am anunţat, cum era corect, pentru că nu există doar două partide competitori politici în România, PSD şi PNL, şi am anunţat un calendar astfel încât toate partidele şi toţi liderii politici să îşi organizeze alegerile în funcţie de acest calendar. Eu am propus atunci 1 septembrie, domnul Nicolae Ciucă a propus 15 septembrie. Acum, tot domnia sa a propus 29 septembrie. Am înţeles că acum se doreşte altă dată”, a afirmat Ciolacu.

„Abordarea mea de preşedinte al PSD este una foarte clară, dânşii nu şi-au ţinut cuvântul dat. Poate trebuie să înţelegem că onoarea nu este numai pe panouri, onoarea este şi în discuţiile în cadrul coaliţiei”, a mai susținut Ciolacu, cu trimitere evidentă la campania de imagine a lui Ciucă cu panouri având mesajul „Un ostaș în slujba țării”.