AcasăPoliticaScumpirea detergenților, în vizorul premierului. Urmează o anchetă

Scumpirea detergenților, în vizorul premierului. Urmează o anchetă

Consiliul Concurenței va analiza scumpirea detergenților, spune premierul Marcel Ciolacu. Declarațiile pe acest subiect au fost făcute marți, după ședința de Guvern ce a avut loc la Brașov.

Premierul vorbea în fața presei despre reducerea inflației cu aproape 0,5%, când un jurnalist a remarcat că prețurile la detergenți au crescut.

„Eu vorbesc de inflație, nu despre prețul la detergenți. Prețul la detergenți a crescut cu 25%, urmează Consiliul Concurenței să facă o anchetă, am și vorbit cu președintele”, a afirmat Ciolacu.

„Poate pentru dumneavoastră urgență cea mai mare sunt detergenții, pentru mine continuă să fie impozitarea muncii și inflația”, a adăugat premierul.

Săptămâna trecută, în 9 mai, șeful Executivului vorbise, la începutul ședinței de Guvern, despre faptul că unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari. Și anunța că solicită autorităților de control din România „să intervină urgent”.

„Încep cu un subiect care, din păcate, este tot mai prezent în statele europene și pare că a ajuns și la noi: faptul că unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înșelăciune împotriva consumatorilor! Este de fapt o scumpire „camuflată” și nejustificată economic sub un ambalaj foarte asemănător.

Cer tuturor autorităților de control din România să intervină urgent! Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez: producătorii să fie obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă prețul produsului a rămas neschimbat. Și, evident, sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații”, spunea Ciolacu, în 9 mai.

author avatar
Andrei Coman
155 afisari

2 COMENTARII

  1. poti sa tragi apa dupa anchetele lui Chiritoiu , de asta sta acolo de ani de zile sa protejeze capitalul strain .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger