AcasăPoliticaȘcoala, dușmanul lui Iohannis

Școala, dușmanul lui Iohannis

L-am văzut pe Klaus Iohannis inaugurând un ciot de autostradă care nu ducea nicăieri. Dar nici nu venea de undeva. L-am văzut, apoi, inaugurând o linie de metrou veche de opt, nouă ani. Neterminată și cu deficiențe de exploatare. Ultima dată tăia panglica inaugurală la o cale ferată spre Aeroportul Henri Coandă, din Otopeni, de unde s-a întors cu mașina SPP. Nu a spus că tronsonul avea un singur fir. Cu bilete doar de dus.

Ca tabloul să fie complet, Iohannis a inaugurat și un spital de carton, plus încă un altul fără pacienți. Spectacolul păpușilor Muppet. Niciodată, însă, nu va inaugura vreo școală. Nu are cum.

Nu e o „peroadă” prielnică

În primul rând, liberalii nu construiesc. Ei doar promit. Tot ce s-a filmat cu el, cu președintele, pentru posteritate și pentru campania la alegerile locale, a fost început de alții. Apoi, liberalii nu construiesc școli. Atât timp cât au inovat învățământul online, fără școală, de ce mai am mai avea nevoie de școli? Apoi, cu școli conectate la internet, ce să inaugureze? Sârmele și cablurile? Iar dacă școala are transmisie wireless, chiar că e văduvit de obiectul muncii. Ce să inaugureze? Aerul?

Nici măcar „România Educată” nu o poate inaugura. Și-o fi imaginat-o ca pe școală imensă, în care toată lumea învață. Asta nu se va întâmpla niciodată, pentru că România nu are ce învăța. Nu are de către cine să fie educată. Ministresa Educației este un pericol public. Nu numai pentru copii, ci pentru toată lumea. Miniștrii, chiar și cei care ar putea contribui la construcția unei școli, sunt și ei un pericol. Întâi și-ntâi, la adresa lor. O școală ridicată aidoma vorbirii lor s-ar prăbuși în câteva minute. Asta numai dacă ajunge până la acoperiș.

Iohannis pretinde că a lansat proiectul „România Educată”. Mie mi se pare că minte. A inaugurat doar un titlu. „România Educată” nu are legătură cu România educată. „România Educată” nu este nici școală, nici sistem de învățământ. Nu îi poate tăia vreo panglică. Ce să inaugureze? Niște vorbe golite de conținut? România nu se lasă educată după cum ar vrea Iohannis, cel puțin în această „peroadă”. Școala îi e dușman.

author avatar
Valentin Boeru
656 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...