AcasăPoliticaDrona patimilor noastre, să vezi tu comedie

Drona patimilor noastre, să vezi tu comedie

Soarele bucureștean cade după orizont, Orban, Iohannis și Ciolacu stau la o bere la Carul cu Bere, vai de capul lor, vai de capul nostru. Și să vezi ce de drone, nenicule! Drona rusească cade peste drona iraniană care cade peste drona ucraineneană care cade peste drona americană care cade peste drona chinezească.

Jack din Boston îşi închide repede micul magazin de ciocolată. Încuie ușa zâmbind enigmatic. Jack are o cămaşă roşie. Maggie, de la chioşcul de ziare îl strigă pe Jack. Maggie are ochi albaştri. Jack zâmbeşte. Maggie zâmbeşte. Şi peste Boston începe să plouă cu drone de ciocolată. Jack ştie că Maggie e o mică vrăjitoare. Jack o invită la dans pe Maggie.

Maggie râde în hohote şi face să plouă şi mai tare cu ciocolată în Boston. Un poliţist se opreşte pe stradă, Godină să fie? El e, dragul de el. Se dă jos de pe motocicletă. Parcă ar vrea să îi amendeze. Poliţistul are nasul roşu. El strănută. Ploaia de ciocolată cade peste el veselă. Poliţistul se gândeşte. Se răzgândeşte. El invită la dans o femeie care traversează strada.

O echipă de la televiziune de la Antena 3/CNN relatează fenomenul în direct. Apoi vine un copil şi face figurine de ciocolată. Şi Maggie face ca figurinele să prindă viaţă. Şi soarele bucureștean cade în mare cu totul. Lovit de drona patimilor noastre, izbucnind astfel Noua Vălurire Mondială. HG Wells se jură că el n-a trimis nici o dronă în soare. Gibson se jură că el n-a trimis nici o dronă în soare. Frank Herbert se jură că n-a trimis nici o dronă în soare.

Orban, Iohannis și Ciolacu se jură că nici ei n-au nici o dronă pe tapet, populația râde, cântă și dansează. Dar să vezi! John Gardner din Toronto s-a născut cu o inimă albastră acum douăzeci şi doi de ani și se crede că este văr de-al doilea cu Maggie. Maggie este iubita secretă a scriitorului Stanislaw Lem. Sigur că povestea asta a fost pe prima pagină a tuturor jurnalelor din lume, iar mama lui Stanislaw Lem a dat o mie şi ceva de interviuri pe această temă.

Un ofiţer al Serviciilor Federale a acuzat-o în numeroase rânduri că s-ar fi culcat cu un extraterestru, iar un jurnalist din Berlin a declarat că are dovezi certe că doamna Gardner nu ar fi străină de unele experienţe făcute de către NATO. Miliardarul Mamo Roscopoe din insulele Kabare şi-a propus să-l cumpere pe John Gardner cu fabuloasa sumă de un miliard de dolari. John Gardner face parte acum din celebra colecţie a lui Roscopoe alături de o cămilă vorbitoare, de un asteroid din rubin, de sabia lui Arthur, de cutremurul din Nepal şi ploaia cu broaşte din Cairo, de omul cu trei capete din Tibet şi soldatul lui Napoleon găsit în pădurile din preajma Parisului în 1957, de sosia lui Traian Băsescu. Roscopoe nu-şi bea cafeaua decât împreună cu John Gardner. Râd amândoi de se prăpădesc urmărind ştirile la televizor şi, din când în când, trag o raită prin bazarul din insulele sudice. Roscopoe e ferm convins că, într-o bună zi, va ajunge Împăratul Lumii, învingându-l zdrobitor în alegerile din 2107 pe Bill Gates. Orban, Iohannis și Ciolacu râd în hohote de chestia asta, habar n-are Roscopoe că Piedone e gata să ajungă Împăratul Lumii, ceva de speriat.

 

author avatar
Ovidiu Bufnilă Editorialist
My name is Ovidiu Bufnilă. It's a name like any other name. Neither more important nor less important.
683 afisari

6 COMENTARII

  1. De la răs-reşapatul Bufnilă… o înşiruire de nimicuri fără miez.
    Trebuie să tragem apa.
    Cu ăsta ne pierdem timpul.

  2. Il presidente te minte de te minte, tu, păi ce să zici, papi cu multă poftă minciunile politicienilor, ăia te mint așa cum răsuflă, atenție, țară, avem covid, atenție țară, avem dușmani, atenție țară, marțienii stau cu ochii pe noi, tu, care ai un văr la interne și o verișoară la partid, o duci meserie, huzurești, că știi tu bine că minciunile astea, toate, sunt prefabricate acolo, mai sus de Calea Victoriei, tovarăși, camarazi, cetățeni, ascultă comanda la mine, urlă, cherchelit primul-ministru-dintre-miniștri, drepți, țara mea, draga mea, stai drepți când îți ordon, eu, golanul național, da, el golanul național, te duci la primărie, ăia te mint frumos, te duci la prefectură, ăia te mint și mai frumos, te duci la consiliul județean, ăia te minte de te-ngheață apele, te duci la cadastru, te duci la taxe și impozite, te ușurează ăia de lovele și te mint de la obraz, te duci la parlament, oho, acolo minciunile sunt grase, nu mai e jumi-juma șpaga, să știi, tu douăzeci, ei optzeci se înțelege, dă-te cu lumea, minciuna națională s-a umflat și dă pe dinafară, nici moartea nu mai e ce era, dai bani la slujbă la greu, groparii, și ei, te jumulesc meserie și-ți bagă-n groapă minciună după minciună, e verde dar de fapt e maro, e galbenă dar de fapt e portocalie, mint cu toții, președintele țării, președintele de la asociația de locatari, jurnaliștii, medicii, felcerii, actorii și scriitorii, pensionarii și gradații, generalii bagă minciuni la greu pe țeava tunului și, buuuum, dușmanii patriei au luat pleazna, i-a lovit minciuna noastră națională drept în moalele capului, în sistemul lor de apărare național, serviciile secretoase bagă minciuni dolofane la cuptor, le coc meserie și tu le înfuleci dimineața la cafeaua ta sălcie…omule vălurit…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger