AcasăPoliticaScholz îi mulțumește lui Ciolacu. Mesajul cancelarului german: „România întărește flancul estic...

Scholz îi mulțumește lui Ciolacu. Mesajul cancelarului german: „România întărește flancul estic al NATO și…”

sursa foto: gov.ro

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, îi mulțumește premierului Marcel Ciolacu, prin intermediul unui mesaj transmis pe o rețea de socializare.

Înaltul oficial german subliniază faptul că România întărește flancul de est al NATO. Și transmite că țara sa susține integrarea României în Spațiul Schengen.

„România întărește flancul estic al #NATO și aduce astfel o contribuție decisivă la securitatea Europei. Vă sprijinim să deveniți membru cu drepturi depline al spațiului Schengen în acest an. Ai depus mari eforturi pentru asta @CiolacuMarcel. Mulțumesc mult pentru vizită!”, a scris cancelarul Olaf Scholz într-o postare pe Twitter.

Ciolacu continuă vizita în Germania

Premierul Marcel Ciolacu continuă miercuri vizita de lucru de două zile în Germania.

Conform programului oficial, şeful Executivului de la Bucureşti are programate miercuri întrevederi cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu vicepreşedintele Parlamentului Republicii Federale Germania, Katrin Goring-Eckardt, şi cu reprezentanţi ai Parlamentului german din principalele grupuri politice.

De asemenea, Marcel Ciolacu are pe agenda zilei de miercuri participarea la un dejun de lucru cu reprezentanţi ai industriei de apărare.

Vă amintim că marți, 3 iulie, în prima zi a vizitei oficiale în Germania, a doua sa vizită în afara țării, de la preluarea mandatului de premier, Marcel Ciolacu a discutat cu cancelarul Olaf Scholz.

Scholz: Ne dorim ca România să devină membru al Spațiului Schengen

„Germania susține România, pentru ca țara dumneavoastră să devină anul acesta membru cu drepturi depline al Spațiului Schengen. Așa cum am spus deja la București, România a întreprins deja eforturi majore pentru a adera la Spațiul Schengen și aceste eforturi trebuie apreciate. Noi ne implicăm cu toată forța pentru aceasta. (…) Germania susține aderarea României pe deplin și vom reprezenta și vom relua această poziție clar și în viitor, și în ceea ce privește condițiile de îndeplinit de către România și Bulgaria. Discutăm cu prietenii și colegii noștri sceptici din Europa, nu doar în cadrul discuțiilor oficiale, ci și în discuții semioficiale. Este adevărat că președinția Spaniei și-a propus să pună lucrurile în mișcare și să obțină o victorie. Înainte ca aceasta victorie sa fie obținută, e greu sa speculam cum va fi. Dar din punctul meu de vedere, discutăm în perspectivă despre o aderare completă la Spațiul Schengen, ceea ce consider că e corect. Noi toți, și reiterez acest lucru, ne dorim ca România să devină membru al Spațiului Schengen. Ține și de conceptul echității și al dreptății. România și-a îndeplinit condițiile tehnice, iar toate rapoartele o spun, vorbesc acest limbaj, că România și-a îndeplinit condițiile și obligativitățile tehnice, iar acest lucru trebuie să aibă o consecință”, a transmis Olaf Scholz, într-o conferință de presă comună susținută alături de premierul Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente

La rândul său, șeful Guvernului de la București a afirmat că „România este un actor serios, credibil și stabil pe flancul estic și poate juca un rol activ la Marea Neagră în vederea promovării agendei noastre comune”.

Ciolacu i-a mulțumit cancelarului german Olaf Scholz pentru sprijinul oferit în vederea aderării României la Spațiul Schengen.

Și a vorbit despre prezența militarilor germani în România, în contextul invaziei ruse din Ucraina. „Eu sper ca, cât de curând, pe teritoriul României să avem militari germani permanenți. Este evident că va fi un conflict de lungă durată. Mai mult, cu toții ne-am fi așteptat, poate, să se închidă acest conflict din această ofensivă a Ucrainei, dar cu toții știm că nu se putea acest lucru. Datele care sunt publice poate nu sunt atât de încurajatoare, dar sunt ferm convins că lucrurile în teatrul de operații, în acest moment, arată cu totul altfel. Da, cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente și sper ca împreună cu domnul cancelar să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens și în acest demers”, a spus Ciolacu în cadrul conferinței de presă de marți.

author avatar
Andrei Coman
243 afisari

8 COMENTARII

  1. LU, ALA ,CINEVA.

    PAI,MAI BINE SA INGHITI CU NEAMUL TAU,TOATE
    SCURGERILE BOLNAVE IN PLOAPELE TALE,UMEZITE
    CU TASNITOARE NEMTEASCA SI RUMANA-DACA.
    IDIOT CONGENITAL SI BOLNAV, DE SIDA AZMERICANA

  2. CINE ESTE OLAF SCHOLZ….COLEG CU MERKEL DE GUVERNARE? UN SOCIALIST CARE ARE CAM
    18,5%-SPD/(stanga) RESTUL SUNT ALTII
    27,5%-CDU
    18,5%GREENS
    14,5%AFD+FDP(DREAPTA)

    SOCIALISTII IN GERMANIA RISCA SA INTRE IN OPOZITIE DUPA ULTIMELE ALEGERI LOCALE

    CDU+GREENS+AFD/FDP AU PESTE 60%…..SCHOLZ-OMUL CU 18,5% PLUS EXTREMA STANGA INCA 12%….>>>>CUM POTI SA FII PREMIER IN GERMANIA DLE SCHOLZ???

  3. Spurcáciunea de ciorlacu,lingául,isi face bine meseria de vanzator ticálos de tara si neam!
    Doar,nu ne asteptam sa facá altceva!

  4. CHIN HUANG, primul Imparat Chinez, de la care se trage si exonimul cu care noi ne referim la aceasta Tara, cind a venit la putere a strins toti scribii si inteleptii norodului si i-a ingropat de vii. Pina azi nu am inteles de unde atita cruzime. Azi am inteles…

    https://en.wikipedia.org/wiki/Qin_Shi_Huang

    „Philosophy

    Beginning 213 BC, at the instigation of Li Si and to avoid scholars’ comparisons of his reign with the past, Qin Shi Huang ordered most existing books to be burned, with the exception of those on astrology, agriculture, medicine, divination, and the history of the State of Qin.[57] This would also serve to further the ongoing reformation of the writing system by removing examples of obsolete scripts.[58] Owning the Book of Songs or the Classic of History was to be punished especially severely. According to the later Records of the Grand Historian, the following year Qin Shi Huang had some 460 scholars buried alive for possessing the forbidden books.[24][57] The emperor’s oldest son Fusu criticised him for this act.[59] The emperor’s own library did retain copies of the forbidden books, but most of these were destroyed when Xiang Yu burned the palaces of Xianyang in 206 BC.[60]”

  5. Pe teritoriul României au mai fost trupe germane permanente. Dar socialii ca voi i-au indepartat si asasinat.
    Nu stiu acum avem americani si francezi.
    Nu stiu daca gluma asta prinde in Germania.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger