AcasăPoliticaSchimbări în privința tichetelor de masă? Ciolacu, declarații de ultim moment: „Eu...

Schimbări în privința tichetelor de masă? Ciolacu, declarații de ultim moment: „Eu astfel de șmecherii nu le mai accept”

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a făcut, luni, noi precizări pe tema pachetului pe măsuri fiscale despre care s-a tot discutat în ultima perioadă. Măsuri care urmează să fie puse în transparență, zilele următoare, pe site-ul Executivului.

Ciolacu a fost întrebat, luni, când se va veni cu asumarea răspunderii în Parlament în privința măsurilor fiscale.

Ciolacu: Nu o să fie nimic ascuns

„După ce ieșim cu ele în transparență, cred că săptămâna aceasta vor fi ridicate pe site-ul Guvernului în transparență, își iau avizele, trec prin ședința de guvern, apoi sunt înaintate Parlamentului. Procedura e o săptămână-două. Dar nu o să fie nimic ascuns.

Că am mai auzit că vreau să îmi facă cineva o moțiune de cenzură, dar, de fapt, e o şmecherie, ca nimeni să nu știe ce e acolo. Fals. Vor fi și zile pentru amendamente”, a declarat premierul.

Vor fi acordate tichetele de masă în bani?

Jurnaliștii au vrut să afle detalii de la Marcel Ciolacu – premier și șeful PSD – și pe un alt subiect de interes. Și anume acela că tichetele de masă ar putea să fie acordate în bani. Premierul a confirmat că există o propunere în acest sens.

„Este o propunere, deoarece companiile care emit aceste tichete au ajuns totuși la un comision destul de mare, din punctul meu de vedere – 3% la emitere, 3% la colectare, din informațiile pe care le am eu. Dacă nu înțelegem că nu putem să avem profit excepțional… Și poate și încadrat cu 1% și avem doi angajați. Eu astfel de șmecherii nu le mai accept. Și atunci voi lăsa alternativă. Nu vorbim de voucherele de vacanță”, a afirmat Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman