AcasăPoliticaSchimbare în Parlament. "Educația sexuală" devine "educație sanitară"

Schimbare în Parlament. „Educația sexuală” devine „educație sanitară”

Deputații au votat, în calitate de membri ai Camerei decizionale, proiectul de lege prin care educația sexuală – cu o denumire modificată, e drept – va putea fi predată elevilor, la școală, doar cu acordul – scris – al părinților.

Concret, a fost schimbată terminologia folosită în actul normativ – din „educație sexuală” în „educație sanitară. În proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului a fost introdus un amendament – venit de la deputații PSD și PNL – care prevede: „Derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților, în ședința de miercuri, cu 269 de voturi pentru, 3 împotrivă, fiind consemnate și 35 de abțineri.

158 afisari

1 COMENTARIU

  1. ce sa transmiti ore in sir ca si materie asa ceva??????? ati consultat cu ce se ocupa in manuale aberatia pe care ati votat o stimabili intretinuti de cetateni , ceva care oripileaza si animalele nu doar oamenii???!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger