AcasăPoliticaScenariul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru PMB/Firea, declarații de ultimă oră....

Scenariul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru PMB/Firea, declarații de ultimă oră. Când s-ar putea „tranșa” situația în privința medicului-candidat 

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

De ceva vreme se discută tot mai mult despre o posibilă retragere a candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Municipiului București (PMB). În tot acest context, șefa PSD București a venit cu precizări, răspunzând întrebărilor presei.

Din spusele acesteia reiese că situaţia lui Cătălin Cîrstoiu ar urma să fie discutată într-o şedinţă a coaliţiei – întrevedere ce ar putea avea loc zilele următoare, după întoarcerea în țară a premierului Ciolacu, liderul formațiunii social-democrate.

Firea: În weekend sau luni dimineaţă vom avea o întâlnire la nivelul coaliţiei

Mai precis, șefa PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată într-o întâlnire a coaliţiei, în acest sfârşit de săptămână sau luni dimineaţa.

Întrebată despre o posibilă o retragere a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu sau despre organizarea unei conferinţe de presă în care Cîrstoiu să răspundă acuzaţiilor care i se aduc, Gabriela Firea a precizat că subiectul ar urma să fie discutat la şedinţa coaliţiei, potrivit Agerpres.

„Este comunicat faptul că domnul prim-ministru se întoarce în ţară mâine. Cu siguranţă în weekend sau luni dimineaţă vom avea o întâlnire la nivelul coaliţiei de guvernare, unde se va discuta şi acest subiect, pe lângă celelalte teme politice. Şi cu siguranţă se va lua o decizie care va fi ulterior anunţată în cadru adecvat, într-un cadru politic. (…) Nu pot eu să speculez (în legătură cu o posibilă retragere – n.r.), înainte ca liderii coaliţiei, preşedinţii celor două mari partide, să discute la întoarcerea premierului în ţară”, a afirmat Firea, într-o conferinţă de presă.

Cât despre organizarea unei conferinţe de presă în care medicul Cătălin Cîrstoiu să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc, Firea a afirmat că acest lucru va fi anunţat de echipa de campanie.

„Acest lucru îl va anunţa domnul doctor Cîrstoiu, pentru că domnia sa s-a angajat în faţa liderilor coaliţiei că va organiza în aceste zile o conferinţă de presă, în care va aduce lămuririle necesare. Staff-ul domniei sale de campanie probabil că va anunţa jurnaliştii din domeniul politic şi veţi fi cu toţii invitaţi”, a spus social-democrata.

Firea: Ne facem treaba cât putem de bine până în ultima secundă, indiferent ce decizie vor lua liderii coaliţiei

Pe de altă parte, Firea a negat informaţiile conform cărora echipele de campanie nu ar mai dori să strângă semnături pentru Cătălin Cîrstoiu.

„Colegii noştri de la toate sectoarele, cele şase sectoare, atât PSD, cât şi PNL, chiar şi în acest moment sunt în cartiere, pe străzi şi adună semnături atât pentru primarul general candidat, cât şi pentru primarii de sector. De asemenea, pentru Consiliul General şi consiliile locale. Noi ne facem treaba cât putem de bine până în ultima secundă, indiferent ce se va întâmpla, ce decizie vor lua liderii coaliţiei”, a declarat senatoarea PSD.

Cu o zi înainte, respectiv miercuri, 17 aprilie, premierul Marcel Ciolacu afirma că primul pas pe care trebuie să îl facă medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD – PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, este să susţină o conferinţă de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc.

„În momentul de faţă eu cred că abordarea cea mai corectă, după ce decizia coaliţiei a fost ca domnul doctor Cîrstoiu să fie candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei, este ca domnul doctor să facă o conferinţă de presă şi să răspundă la toate acuzaţiile. Nu am avut o discuţie nici cu domnul Ciucă, nici cu domnul Cîrstoiu despre retragere. Am avut discuţii în coaliţie privind anumite lucruri sesizate.

E normal că am avut aceste discuţii cu staff-urile tehnice şi cu oamenii politici din coaliţie, dar nu e un lucru anormal. Nu am avut o discuţie punctuală de a retrage pe cineva sau de a veni cu alt candidat. (…) Primul pas este ca domnul Cîrstoiu să ţină această conferinţă şi cred că nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzaţii”, a declarat prim-ministrul.

Cîrstoiu: Nu îmi pun problema să mă retrag

Ar mai fi de menționat faptul că, miercuri seară, candidatul PSD-PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, afirma, la un post TV, că nu îşi pune problema să se retragă din cursa electorală.

„Eu sunt candidatul alianţei PSD-PNL. Aceasta a fost discuţia finală a întâlnirii pe care am avut-o acum două zile. Cumva e ciudat că acolo e o întâlnire între oameni serioşi şi cumva e ciudat să discutăm pe surse şi eu nu prea discut pe surse, eu discut pe realitate. Realitatea zilei este că sunt candidatul coaliţiei PSD-PNL, simt susţinerea liderilor alianţei şi, mai mult de atât, eu cred că trebuie să o spun răspicat, nu îmi pun problema să mă retrag”, a declarat Cîrstoiu, miercuri seară, 17 aprilie, la postul B1 TV.

author avatar
Andrei Coman