AcasăPoliticaScenariu roșu de prostie

Scenariu roșu de prostie

Vaccinarea nu este obligatorie. Cu toate astea, guvernul o ține pe-a lui și ne trimite, din jumătate în jumătate de oră, pe toate canalele, reportaje scurte despre cel mai tânăr român care s-a vaccinat. Sau cel mai bătrân.

Nu mai vrem măști de protecție. S-a dovedit că nu protejează. În schimb, guvernul cere amenzi. Altele, căci astea de acum nu mai sunt bune. Trebuie unele mai mari. Măștile de pe piață nu sunt conforme. Nu are importanță, trebuie cumpărate și purtate așa cum sunt. Și atunci, cine pe cine minte? Cine pe cine încearcă să prostească? Elevii trebuie să poarte mască la ora de sport. A fost nevoie de o decizie ministerială care să reglementeze problema. Nu se putea altfel, când era mai simplu ca miniștrii, în chiloți de sport și maiou, să facă flotări cu botnița la gură și să testeze dacă gâfâie sau nu. În scenariul roșu elevii nu au voie la școală, spune un ministru fără diplomă de medic sau măcar de felcer. Bau au, spune un ministru cu mintea mai relaxată. Guvernul evită să răspundă la cea mai simplă întrebare. În condițiile astea de imbecilizare, școala mai are nevoie de elevi? Și dacă da, de ce?

Nu vrem să ne vaccinăm. Este o problemă personală a fiecăruia. Guvernul, însă, umblă pe la spate cu pașapoarte de vaccinare. În curând, nu vom avea voie pe trotuarul ăsta dacă nu avem pașaport. Nici la cârciumă nu vom mai avea cum intra fără pașaport din ăsta. Deocamdată nu avem voie deloc dacă rata infectării a sărit de nu știu ce cotă. Și, de când se iau în calcul și focarele de infecție, rata tot crește, de parcă ar fi Dunărea la inundații. Crește numai la apropierea Paștelui. În timpul săptămânii, la vreun sfânt prăpădit, scade. SUA încep să renunțe la măști, stat după stat. România parcă le strânge de pe jos și ni le pune pe nas. Guvernul și-a pierdut inspirația. Mâine ne va anunța că ne vrea binele. Și pentru asta va fi nevoie de multă prostie. Iar cine nu-și dorește binele va plăti amendă. Banii din amenzi se strâng la stat. Din ei, guvernul va cumpăra măști. La fel de proaste. Sau va subvenționa ceva. Cred că agricultura, unde porcul s-a obișnuit să moară de gripă porcină. Aducem porci sănătoși de la firma unui prieten. Prieten de-al guvernului, nu de-al nostru. Sau, cine știe, poate va cumpăra și mai multă prostie.

author avatar
Valentin Boeru
1.987 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger