AcasăPoliticaScenarii pregătite la Washington pentru prăbușirea Rusiei

Scenarii pregătite la Washington pentru prăbușirea Rusiei

Încercarea Rusiei de a planta un guvern marionetă la Kiev, controlat cu autoritate de Moscova, a eșuat și azi e clar că nu se mai poate vorbi așa ceva. În schimb, altul e subiectul dezbătut intens, mai ales la Washington – prăbușirea Kremlinului și disiparea vastelor bogății naturale ale Federației Ruse.

După aproape un an de conflict armat în Ucraina, politicieni, politologi și analiști încep să vadă colapsul și dezintegrare Rusiei.

În America se lucrează intens la un scenariu care să urmărească prăbușirea lui Vladimir Putin, iar combinația dintre un război pierdut și un sistem intern tot mai tensionat (alimentat de proteste, atentate, nemulțumiri sociale etc) crește probabilitatea imploziei la Kremlin.

Indiferent dacă este bine sau rău pentru Europa, acesta pare scenariul pregătit de americani.

Naționaliștii iau cu asalt Kremlinul

Dacă nu reușește să rupă Ucraina în două, pe modelul Coreea de Nord-Coreea de Sud, Vladimir Putin, cel mai probabil, va fi forțat să se retragă, moment în care la Kremlin va începe o luptă violentă pentru putere între naționaliștii care vor să continue războiul și conservatorii care urmăresc reformarea națiunii ruse.

Washingtonul nu anticipează cine va câștiga „Bătălia de la Moscova”, dar știe clar că lupta pentru putere va slăbi Rusia.

În plus, un regim politic slăbit combinat cu o economie care nu aduce prosperitate îi va invita pe rușii nemulțumiți să iasă la proteste (poate chiar cu arme, speră americanii). Contextul creat ar fi unul propice pentru ca numeroasele unități politice non-ruse din cadrul Federației să-și ceară independența și aici se concentrează SUA, pe Tatarstan, Bașkortostan, Cecenia, Daghestan și Sakha.

Având în vedere uriașa întindere a Federației Ruse, istoria îndelungată a regiunilor cu probleme și numeroasele grupuri etnice non-ruse stăpânite de Moscova (rezultatul secolelor de cucerire imperială), singurul scenariu care merită o atenție semnificativă este cel referitor la dezintegrarea controlului centralizat. Istoria cunoaște multe astfel de cazuri de dezintegrare a statelor după războaie, revoluții, tulburări interne și/sau crize economice – vezi prăbușirea imperiului lui Napoleon după campania eșuată de la Moscova.

Mai poate Putin conduce cu mână forte?

Dacă Federația Rusă se va dezintegra, ea va avea prea puțin de-a face cu voința elitei ruse sau cu politicile UE. Vor fi implicate forțe structurale mai semnificative și de peste Ocean, vezi care sunt noii stăpâni financiari ai Ucrainei.

Azi, Rusia lui Putin arată ca un stat compus din multe contradicții, ceea ce sugerează o administrație fragilă. Acestea includ pierderile suferite pe frontul din Ucraina și mai ales înfrângerea morală a trupelor ruse, ineficacitatea sistemului politic hiper-centralizat al lui Putin (prăbușirea cultului personalității este evidentă), gestionarea greșită a economiei ruse, diviziunile etnice și regionale din Federația Rusă.

Zilele trecute, șeful Serviciilor secrete ucrainene, Kirilo Budanov, a primit cu ocazia aniversării un tort înfățișând Rusia tăiată în mai multe bucăți. Imaginea nu pare deloc una atât de exagerată. În condițiile actuale, e suficient un simplu „declic” în societatea civilă pentru împinge sistemul spre prăbușire; iar acesta poate veni din războiul nereușit cu Ucraina, care a scos la iveală slăbiciunile Armatei Roșii, mândria rusului de rând.

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger a susținut că „prăbușirea Rusiei sau distrugerea capacității sale de a conduce o politică strategică ar putea transforma teritoriul Federației, care se întinde pe 11 fusuri orare, într-un vid contestat. Dar toate aceste pericole sunt exacerbate de prezența a mii de arme nucleare”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.962 afisari

51 COMENTARII

  1. Dealungul istoriei si-au mai rupd destui dintii, dintre cei care doreau acelasi lucru. Sa le aminteasca cineva yankeilor, slabi la istorie acest lucru.

  2. „prăbușirea Kremlinului și disiparea vastelor bogății naturale ale Federației Ruse.”
    Pai dati-o bah murikanilor pe aia dreapta, ca aia intentionati voi sa faceti. Pe modelul tarilor arabe unde ati implementat „democratia”. Sta-v-ar in gat toate bogatiile din lume, fii ai lui Satan.

  3. PLANETA TREBUIE APARATA! OMUL CREEAZA SI DISTRUGE TOTUL ! ARMELE SINT DISTRUGATOARELE IUBIȚEI NOASTRE PLANETE! SINT SI CELE MAI POLUATOARE! HAIDETI SA IUBIM SI SA APARAM SCUMPĂ NOASTRA PLANETA PAMANT! VA ROG F.FF MULT! MULȚUMESC!

      • @DAN- MA TA POATE PRIMI NISTE POO.WLE IN GAT DE LA NOI SI DE LA RUSI ,IDIOTULE ? UKRAINA , E CAM OBLIGATA SA DISPARA , IN RITMUL IN CARE MERG LUCRURILE , IAR SUA IN ACEST MOMENT, ESTE O AMBARCATIUNE IN MIJLOCUL TAIFUNULUI ……DU TE LINISTIT SI FA TI O LABA , DEOARECE NU JOCI IN ….FILMUL ASTA !!!!!!!!!!!!!

      • Te-am pupat cu curu , gaspadin Kostea ! Bucila , dezinfectezi cu spirt buzitele si nasucu inainte sa la vari intre buci ?

  4. NIMIC NU ESTE MAI PRIMEJDIOS CA RAZBOIUL! VECINII CA TARI TREBUIE SA SE IUBEASCĂ ȘI SA SE RESPECTE INTRE EI! NIMIC NU ESTE MAI URIT CA O TARA SA DOREASCA RAU ALTEI TARI CU ATAT MAI MULT CIND SANT VECINI! REGRETAM FOARTE MULT FAPTELE ODIOASE COMISE DE PRESEDINTELE PUTIN ASUPRA NEVINOVATULUI POPOR UCRAINEAN SI AM DORI F. MULT SASE PUNA CAPAT ASA ZISE OPERATIUNI ..MILITARE !
    .NU ESTE O OPERAȚIUNE CI PUR SI SIMPLU O AGRESIUNE,UN RAZBOI NEDREPT ASUPRA UNUI POPOR LIBER INTARA SA! PUENETI CAPAT ACESTUI RAZBOI NIMENI NU VA CISTIGA NIMIC DECIT SUFERINTA DE AMBELE PARTI! DOAMNE AJUTA!

  5. Nicholas , este cel mai realist articol , inseamna ca e groasa daca ai schimbat radical abordarea de pana acum !

  6. Articolul asta a fost comandat de CIA ?!
    Daca, DA, spuneti-na si noua, fiindca oricum se vede de la o posta !

  7. Planul ăsta au început să îl pună în aplicare de pe vremea lui Barack Obama. Au avut o întârziere de patru ani din cauza lui Trump, care s-a axat pe sugrumarea Chinei și Iranului. Dar e puțin probabil să le reușească, pentru că în Rusia sunt prea puțini tefelisti. Iar Rusia nu are cum să piardă în Ucraina. Poate stagna o vreme, poate da chiar înapoi, dar are oricât de mult timp înainte pentru a începe noi și noi ofensive. Rusia va menține conflictul deschis, deoarece are energie, mâncare și bunuri de larg consum asigurate și nu este presata de timp, în vreme ce Occidentul trebuie să țină pe cheltuiala sa 35 de milioane de ucraineni, cu armament, energie, bunuri de consum și, de la anul, și cu mâncare. La vest-europeni se va resimți acut, peste un an, pierderea de competitivitate economică, concomitent cu efectele nefaste ale utilizării în exces a tiparniței de euro. Iar asta se va transforma intr-o povară și pentru americani.

  8. Mai repede ar face implozie america decat rusia, diviziunile interne sunt mai acute, pericolul brics de a slabi economic sua sunt reale, ada cum corporatiile americane s-au sustinut secole din resursele alror state, la fel vrea si acum imensele resurse rusesti, care ar mai prelungi viata sua inca 100 de ani! Doar ca o lume multipolara este inevitabila, chiar cu pretul unui conflict mondial!

    • Sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , schiaun si io p-aci sa vada Raionu ca am activitate …..hihihihihihi

  9. vrabia malai viseaza si americani bogatiile rusiei si ukrainei…..nu vor ave parte de nici una…..daca rusia este atacata va fi razboi termonuclear…au spus-o cu subiect si predicat….cu maidanuri,nu va merge cu rusia…..

  10. Ma uitam la moaca lui Putina,pe cnd a fost lasat de Erdogan sa astepte la usa lui aproape 2 ore,in urma cu o luna de zile.Se fataia nervos de colo colo frangandu-si mainile neputincios,ii disparuse aroganta din priviri,ii cazuse fata.Asta este adevaratul Putina,un sfrijit,insignifiant agent KGB,harsit in mari hotii incepute cu milioanele de Dolari furate pe vremea cand era mana dreapta a primarului bandit din Sankt Petersburg prin anii 1990.Acum va ramane in Istorie ca un mare criminal,coleg de suferinta in Iad cu tatucul Stalin,Beria,Mao,Hitler,chiar si cu G.Busch,criminal de sorginte ” democratica ” din cauza caruia au murit miile de americani la Gemeni,plus inca vreo 58.000 de militari morti in Irak cautand armele de distrugere in masa ale lui Sadam.Arme care nu au mai fost gasite,pt.ca nu existau.Asta se intampla cand omenirea este lasata pe mana nebunilor.

    • Ba proasta pu la a fost la curu Lu ma ta. Daca ma uit in istorie, cei mai mari criminali ai acestei planete sunt chiar ăștia care spun ca sunt cei mai democrați. Arată o țara pe unde au fost leprele astea si au distrus-o daca exista vreo democrație lăsată in urma. Dar cand si ultimi neuroni sunt mâncați de cele 4 vax, normal ca vezi doar ce ti se ordona oaie

  11. Cand sapi groapa altuia sa nu cumva sa cazi in ea. Azi americanii de rand o duc mai prost ca niciodata. Haimanalele de la conducere vor noi teritorii ca sa poată fura si sa mai prosteasca americanul de rand cu putina prosperitate. Lumea a luat-o razna, v a urma haos

  12. Cui folosește?. Aceasta este întrebarea. Imperialiștii se si vad stăpânii bogățiilor Rusiei, in acest scop a fost declanşat războiul din Ucraina. Sa distrugă Rusia si sa refacă colonia Rusia, ca pe vremea lui Elțîn, eventual fărâmițată, ca nu le mai ajunge jecmănirea restului lumii. Dar istoria ne învaţă ca mulţi au râvnit la bogățiile aceste tari vaste, ultimul a fost mentorul comediantului de la Kiev. Numai ca istoria are năravul sa se repete, pentru cei care nu au învățat nimic de la ea, si tare as vrea ca cei care tot pun de cate un răzbel sau altul să cada ei in groapa săpată altora. Lumea de azi nu mai este cea din 89, sau deșteptat foarte mulţi, dar si mari tari sau ridicat mult si nu mai vor permite ca una singura sa taie si sa spânzure. Rusia nu mai este singura, interesele multora sunet exprimate prin acţiunile ei. Mai ales ca aceştia au amare experiențe coloniale, China, India, Brazilia, si multe alte tari.

  13. Da de războiul de secesiune murican, ce zici Cezare? Nu vezi ca Oculta lovește cu arma meteo California pentru ca vrea sa iasă din federație? Urmează Texasul, invadat de imigranți. Asa ca cine sapa groapa altuia cade singur în ea. Acum cântați voi Prohodul Rusiei? Când are cele ai puternice arme de pe Pământ? Se nasc logic întrebarile, ori sunteți prosti? ori sunteți prosti?

  14. ARTICOL DOCUMENT – dar cu cine poti sa aplici – Intre COMPETENT si INCOMPETENT ( si aici ma refer la president ,,ELECT„senil)
    cu un C.V. – de hazul lumii ( cade pe scara avionului, trage vanturi la casa REGALA UK ,doarme la conferinta
    pt clima, uita numele unui Orangutanului) + VISTERIA GOALA .

  15. Liderii amerlocilor trăiesc în altă realitate, pe care o confundă cu ce-și doresc ei, fabulează pur și simplu! Cred că de la adrenochrome li se trage….

    • Pai sa stii ca ai dreptate,chestia cu adrenochrome este pentru liderii Ocultei.Doar ca marea majoritate dintre ei NU SUNT SPECIE UMANA
      Deci asistam la un razboi deschis intre grupuri oculte pentru resursele planetei
      Tot ce se vede in public politicieni sunt de fapt marionete si clone

  16. DefenseRomania . ro , astazi , 09.01.2023 , ora 14:42 , articol de Tudor Curtifan : ” ARMAND GOSU : IMI E FOARTE TEAMA DE UN NOU RAZBOI CIVIL …………………………”.

  17. Rusia a dat de a lungul secolelor oceane de sange si carne sa se apere..acum va face la fel iar daca va pierde are arme pentru a incheia razboiul definitiv si pt todeauna. Cine nu a citit bine istoria e obligat sa o repete. Mai bine o pace a la Pirus si mai vedem ce va fi dupa Putin.

  18. @ dan – Da Satan este o racheta ruseasca un ICBM cu care se joaca mata pe post de dildo.

    • Imi scarpin hemoroizii cu un dildo atasat la bormasina , sunt in extaz ………..hihihihihihihi

  19. Dacă așa va vrea Dumnezeu și noi, Rusia va rezista și se va naște o nouă ordine mondială dar nu globalistă, o ordine multipolară justă, bazată pe respect, cooperare și consens politic, nu una unipolară cu hegemonul SUA secondat de neamurile lor anglosaxone. Plus Israel. Nu ultimul. Primul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...
proger